Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle klatki piersiowej, drętwienie rąk, osłabienie

Gość Przemek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 22 lata od okolo miesiąca dokucza mi ogólne osłabienie, dziwny ból w górnej części klatki piersiowej, do tego osłabienie rąk, nieraz drętwienie, mrowienie. Dość często nie jestem w stanie zaczerpnąć powietrza do końca, wrażenie jakby coś wewnątrz mi to uniemożliwiało. Często mam uczucie jakbym miał za chwilę zemdleć. Pracuje, studiuje, więc jest to dla mnie bardzo uciążliwe. Proszę o jakieś rady, może ktoś ma podobne objawy. POZDRAWIAM
Przemku nie jestm pewna ale wydaje mi się że to brak pierwiastków takich jak,potas,magnez wapń doswiadczylam to na sobie nie masz pojecia co sie może dziac, jak jednego z nich brakuje,poprostu zrób takie badania bo jak sam tego nie zrobisz to nie bedziesz wiedzial bo lekarze wogóle o takich badaniach nie pomyslą,życzę dużo zdrowia
objawy opisane przez ciebie nie sa mi obce. wyglada na to, ze masz depresje. mialam dokladnie to samo i lekarze przepisywali mi najprzerozniejsze leki az w koncu po ulywie dlugiego czasu trafilam na lekarza *z prawdziwego zdarzenia* i ona ocalila mnie od tego co wydawalo mis sie koncem zycia. przepisala mi lekarstwo, ktore nazywa sie effexor. nie wiem czy w kraju lek ten jest dostepny, byc moze tak. zycze ci powodzenia, jak rowniez wielu ludziom, ktorych dotknela ta sama choroba co i mnie. teraz czuje sie jak nowo narodzona i mam normalne zycie. moge funkcjonowac, jak poprzednio.
Gość Małgorzata
cześć mam identyczne objawy od bardzo d,,,,,,,,,,lugiego czasu odwiedziłam wszystkich specjalistów wszyscu zwalają na nerwice psychiatra przepisał leki ale żadne nie pomogły nie wiem co mam myśleć z takimi objawami ciężko funcjonować najgorzej jest z tym oddechem
Błagam pomóżcie..nie wiem co mi jest. Od wakacji czuję się osłabiona, nie mam na nic siły. Kiedyś kochałam sport. Conajmniej 2 razy w tygodniu trenowałam siatkówkę,karate, tańczyłam. Robiłam co tylko się dało. W tym roku poszłam do liceum i po 10 minutowej rozgrzewce robi mi się słabo! Poza tym w pierwszych dniach szkoły na lekcjach robiło mi się słabo i niedobrze...Po wysiłku nie czuję normalnego zmęczenia jak zawsze ale jest mi niedobrze jakbym miała zaraz zemdleć. Juz nie wiem co robić. Robiłam morfologię ale jest ok. Od tygodnia siedzę w domu bo nie wiem czy dopadła mnie jakaś infekcja czy coś innego. Boli mnie brzuch i chwilami ciężko mi się oddycha. Nawet teraz gdy o tym pisze jest mi jakoś dziwnie. Byłam u lekarza, stwierdził że pewnie mam nerwicę a ostatnie bóle brzucha mogą być spowodowane wrażliwością jelita czy coś takiego..Przeczuwam, że to na tle nerwicowym, ale chce to już wyleczyć. Chcę znów w pełni korzystać z życia i nie przejmować się że zaraz będzie mi słabo... Poza tym sa jeszcze dwa małe szczegóły. Gdy się denerwuję mam takie wstrząsy...To tak jakby trząchnęło mną zimno. Trwają niecałą sekundę ale martwi mnie to. Raz złapało mnie to gdy schodziłam ze schodów i o mało nie spadłam. Czy ktoś z Was ma podobne objawy? Poza tym gdy jest mi zimno to drętwieje mi kciuk u prawej dłoni. Proszę pocieszcie mnie jakoś...Co to może być? Boję się, że lekarze nie będą w stanie mi pomóc.
mam podobne objawy co Przemek, Kiedys mialam chwilowe dusznosci jakby bolalo mnei serce i podchodzilo mi to do gardla i dusilo i musialm kaszlec , ale to bylo raz na jakis czas powiem ze zadko, ale od przed wczoraj starsznie mam oslabione rece czuje mrowienie i jakby dretwienieokropne uczucie, pisze do was a czuje jakie jzu mam slabe rece,a dzis obudzialm sie z tym objawem co zawsze tylko teraz trwa caly czas dusi mnie i musze kaszlec;/ okrpienstwo....jak mowie od razu musze kaszlec bo czuje z emnie dusi:( nei wiem co to mzoe byc czy to cos od serca, czy astma, a mzoe kregoslup???slyszalam z etakie rzeczys ie dzieja tez od kregoslupa a ja osttanio nosze ciezkie akta w pracy a problemy z kregoslupem zawsze mialam:( pomozcie mi gdzie mam isc najpierw do lekarza co to moze byc??pozdrawiam
tez mam rozne dziwne objawy ale moze to wszystko na tle nerwowym. zaczelo sie od tego, ze dostalem w polowie czerwca uczulenia (pokrzywka) nie wiadomo na co.. utrzymuje mi sie ona do dzis dnia, bylem u kilku dermatologów i mowili ze to pokrzywka idiopatyczna, pozniej mialem jakies dziwne bóle w klatce, i ogolnie zle samopoczucie.. robilem badania krwi, wszystko w normie, a pozniej mialem holter cisnieniowy i holter ekg, na ktorym wykazalo jakies zaburzenia, ale podobno jeszcze nie takie straszne.. ogolnie bole serca itp moze ustąpilu, ale nadal czuje sie dziwnie... pozniej z tą pokrzywką poszedlem do alergologa, robil mi testy, wykazalo uczulenie na kilka rzeczy. Ogolnie czuje sie byle jak bo caly czas mysle o tym czy to nie cos powaznego.. przy tym wszsytkim towarzyszy mi chyba zespol jelita drazliwego :/ i czuje sie jakis oslabiony, bolą mnie mięśnie rąk, nóg jakbym miał zakwasy.. staram sie aktywnie uprawiac sport i nie wiem czemu to wszystko :/ a wszystkie moje dolegliwosci pojawiły sie rownoczesnie z pojawieniem sie pokrzywki :/ nie wiem juz czy udac sie jeszcze do jakiegos lekarza i ewentualnie do jakiego... czy moze mam nerwice, depresje, nakręcam sie i przez to te wszystkie moje dolegliwosci ? ;/
Gość pionier87
jak na moje oko to nerwica ale zrób s obie EKG i Echo ja tak miałem i okzało się ze mam Blok prawej odnogi hesa czy jakoś tak...Tak czy inaczej nie lekcewasz tego i zrób te badania ja się męczyłem pól rokuzanim odwazyłem się na EKG ale teraz zaczynam walke z tym lękiem i strachem który twoazyszy temu typu objawom...ozdrawiam i trzymaj się
Ludzie nie wmawiajcie sobie nerwicy. Trzeba iść do lekarza i cisnąć go aby dał skierowanie na badania. I jeszcze jedno jak lekarz nie wie co wam jest to powie nerwica i ma spokój. Mi przez 3 lata wmawiali nerwicę a potem się okazało że mam boreliozę. Niech to będzie dla was nauczka, a ból w klatce może powodować wiele rzeczy z nowotworem na czele.
Witam, Piszę , bo mam podobne objawy, do tych o których piszecie. Poza tym niepokoi mnie to że często drętwieją mi palce u stóp, nieprzyjemnie tracę w nich czucie a one same stają się białe (nieraz jeden, czasem trzy palce-różnie). Poza tym , teraz kiedy jest zimno zdarza się że przy oddychaniu boli mnie pośrodku klatki piersiowej i muszę wtedy odkaszlnąć (suchy jakby wyrywał płuca) a to jeszcze bardziej boli. Wybieram sie do lekarza (czekam aż wróci z urlopu), ale jak ktoś może coś mi podpowiedzieć, to będę wdzięczna. Pozdrawiam
anetka zbadaj sobie tarczyce miałam pobobne obiawy teraz lekarz przepisał mi letrokx czuje sie dobrze badania trwały 5 lat zanim cos stwierdzili leczyli na migrene nerwice stwierdzili zespol rejnoldsa az jak zlapal mnie atak i trafilam do szpitala wtedy postawili dopiero diagnoze (niedoczynnosc tarczycy)
Andrzeju, czy mógłbyś napisać w jaki sposób zdiagnozowano ci boreliozę, bo wiem że jest to bardzo trudne i nie ma miarodajnych badań,dających 100% pewność.Jestem ciekawa bo też byłam leczona na nerwice, zmieniłam już 3 razy internistę,nikt nie wie co mi jest, a życie z bólem jest nie do zniesienia,też myślałam o boreliozie ale lekarz twierdzi że jeśli wzięłam antybiotyk kilka tygodni po przygodzie z kleszczem to nie ma szans żeby to była borelka,ja mam poważne wątpliwości ale nie ma możliwości by się przekonać na pewno,słyszałam o jakiś badaniach ale koszt.ok 200zł. robią je w poznaniu,a moje objawy to uczucie odrealnienia,kłopoty z pamięcią(bardzo mnie niepokojące)i koncentracją,ból w klatce tuż za mostkiem(echo i holter w normie),ból pleców w prawej łopatce,duszności przy małym nawet wysiłku, nawet przy mówieniu,mrowienie w rękach i nogach, sine nogi, pulsowanie na ciele,tętno za szybkie,ból oczu od wewnątrz, to by było pokrótce ,może ktoś jeszcze ma takie objawy, proszę napiszcie,pozdrawiam
Na bilansie 10-latka pani doktor wykryła u mnie szmery serca. Dostałam skierowanie do kardiologa, do którego chodziłam co pół roku, aż do 18 roku życia. Przy każdej wizycie robiono mi EKG,a później szłam na konsultacje do pani kardiolog. Kilka razy miałam robione ECHO na którym nie wykryto u mnie żadnej konkretnej wady. Nigdy też nie dowiedziałam się z jakiego powodu występowały u mnie szmery. Obecnie mam 20 lat. Od 2 lat nie byłam na żadnym kardiologicznym badaniu, choć powinnam chodzić 2 razy w roku na tak zwane kontrole. Jednak z braku czasu (musiałabym przepisać się do kardiologa dla dorosłych, dodatkowe skierowania i inne cyrki) zaprzestałam ich. Jednak przy wizycie u nowego lekarza pierwszego kontaktu (pół roku temu przeprowadziłam się na studia do innego miasta) dowiedziałam się, że nadal mam dość głośne szmery, które niezaniepokoiły panią doktor. Szczerze przyznam, że zasmuciło mnie to, bo liczyłam, że z *tego* wyrosnę. Ostatnio dodatkowo przestraszyłam się dość dziwnych bóli od mostka w stronę serca, a właściwie nie bóli, a jakby ucisku klatki piersiowej. Zdecydowanie trudno mi się oddychało i towarzyszyło temu lekkie odrętwienie i mrowienie rąk. Szczególnie lewej. Zdarzyło się mi to kilka razy. Trwało to kilka minut, a potem wszystko wróciło do normy. Zastanawiam się czy było to związane ze stresem czy może powinnam jednak pójść do kardiologa??
Przede wszystkim do Cloe.Mozesz miec borelioze.Polscy lekarze nie znaja boreliozy i lecza wedlug standartow ktore nic nie sa warte.wejdz na www.gazeta@pl potem na zdrowie potem znajdziesz forum borelioza.Poczytaj sobie watki - zapewniam Cie ,ze znajdziesz takie opisy jakby dotyczyly Ciebie.Badania Western Blota w obu klasach zrobisz w kazdej Diagnostyce.
witam wszystkich mam takie same problemy ,ale zadko(juz a mialem czesto)najwarzniejsze jest moim zdaniem obserwacja samych siebie kiedy sa bole itd. ile papierosow spalamy kaw wypijamy czy ile alkocholu spozywamy i co jemy (ostre potrawy czy tluste ).jest cos takiego jak refluks ktory dlozej nie leczony moze tez powodowac takie objawy.mala zgaga trche brzuch poboli a na dlozsza mete zoladek mniej trawi i organizm mniej mineralow przyswaja.tez biegalem po lekarzach od kardiologa po psychiatre i kazdy lekarz inaczej (wybierajac lekarza wybieramy chorobe)i bez efektu zrezygnowalem z kawy zmienilem diete i jak na razie jest poprawa(nie mam boli i mniej nerwowy przez to).jeszcze sporayczne dusznosci ale to juz sie da.pozdro dla wszystkich
słuchajcie od niedawna (4-5 miesiące) odczuwam ból w klace piersiowej ale nie jest to żadne pieczenie itp. lecz ból, który odczuwam gdy wypnę klatkę piersiową do przodu lub cofnę letko pochylając się chcąc zrobić skłon. Odczuwam go także podczas ruszania ramion, a najgorzej jest rano gdy wstaję z łóżka w tedy naprawdę jest mi się ciężko wyprostować. Pomagają mi proste ćwiczenia jak pompki , skłony itp. ale najgorsze jest to że następnego dnia rano ból jest znów obecny jak sądzicie co to może być?
Zuza masz identyczną historię z serduchem. Tylko, że mi pani doktor - kardiolog dziecięcy wystawiła zaświadczenie i powiedziała, że mam go zabrać do poradni dla dorosłych. Dziwiło mnie zawsze dlaczego nigdy nie otrzymałam żadnych wyników od pani doktor!w poradni dla dorosłych jeszcze nie byłam ponieważ jak dzwoniłam to powiedziano mi, że do końca roku nie ma wolnych miejsc do kardiologa. Także muszę uzbroić się w cierpliwość i czekać. A jeśli można widzieć to gdzie się leczyłaś w poradni? i u jakiej pani doktor?? pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Witam wszystkich!mam pewien problem i moze ktos bedzie w stanie mi pomoc.nadwyrezylam sobie prawy bark,naderwalam wiazadla.chodzilam na rehabilitacje w postaci masazy stymulatorem.skonczylam je jakis miesiac temu.ale moj problem polega na tym ze od tygodnia odczuwam w tej rece od lokcia do palcow dziwny bol w postaci wbijanych igiel albo jakby ktos mnie pradem traktowal.dretwieje mi.jest to dokuczliwe bo co wykonam jakis ruch te dolegliwosci wlasnie wtedy wystepuja.nie moge dlugo utrzymac reki w jednej pozycji bo szybko dretwieje.i to nie jest takie normalne dretwienie nawet nie potrafie tego wlasciwie okreslic,ta reka staje sie tak jakby wiotka i wtedy zaczynaja chodzic mrowki tylko na ostrych szpilach.a podczas ruchu ta reka tak jakby wbito mi setki szpilek na raz i dodatkowo przeszywajacy prad.nigdy czegos takiego nie mialam.prosze o porade jesli ktos sie juz z tym spotkal.pozdrawiam:)