Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Interpretacja wyników badań i objawów a nerwica

onteo

Rekomendowane odpowiedzi

Moja historia zaczęła się dokładnie w kwietniu tego roku. Dzień przed **atakiem** , bardzo pokłóciłem się z moją babcią, potem następnego dnia byłem sprzątać jej mieszkanie, i wieczorem kiedy się położyłem nagle, zacząłem mieć następujące objawy. - tachykardia napadowa ( dodam, że zawsze miałem puls ponad 100 lub w granicy, od nastoletnich lat, a mam 24 lata ) - mrowienie kończyn - napady duszności - zimne poty - nogi jak z waty - bezsenność ( która trwała około 2 miesiące, wyglądałem wtedy jak trup spałem max 15 minut dziennie ) - bałem się usnąć, spalałem wszystkie legi na uspokojenie hydroxizinę, nawet silny stilnox na sen nie działał - poczucie odrealnienia - nudności - niepokój w brzuchu - zimne kończyny - pulsowanie lewego oka - przelewanie w brzuchu - uczucie głodu - blokada płaczku, blokada śmiechu - napady płaczu Jakie objawy miałem wcześniej: - zawsze w sytuacjach stresowych dostawałem biegunki i zbierało mi się na wymioty - niepokój w żołądku również w przypadku sytuacji stresowych - przelewanie w brzuchu, uczucie głodu - ból mostka - bóle serca - potykanie serca - ucisk z tyłu głowy Wtedy zrobiłem następujące badania - morfologia ( wyszła książkowo ) - TSH i inne hormony tarczycy , wyszły tak ( TSH 1,62 ulU/ml zakres referencjny 0,270 0 4,200 FT4 20,12 pmol/l zakres referencyjny 12,00- 22,00 FT3 6,22 pmol/l zakres ref 3,10 - 6,80 ) - EKG w normie - Echo serca - serce zdrowe jak dzwon - w listopadzie robiłem usg dopplerowskie jamy brzusznej i narzadow rodnych wyszlo wzorowo - hiv ujemny a badania zrobilem bo wszystkie choroby swiata mialem rpzez internet po tym ataku Poszedłem do psychoterapeutki strwiedziła, że nie mam nerwicy, ale może się to zamienićw nerwicę, zaleciła psychotropy, lub zmianę miejsca, do psychiatry dostać się nie mogłem, akurat stało się tak, że dostałem pracę w innym mieście objawy jeszcze trwały jakiś czas, ale ustąpiły, aż do teraz i tak to trwa od 3 tygodni. Znow zaczalem czytac na teraz moich objawow i sie nakrecac przez internet - uczucie bycia pijanym rano, wieczorem - nagła senność - bardzo łatwe wzruszanie ( np. pisząc smsa przyjaciolce ze jak dobrze ze ja mam ) - bole jelit , brzucha - uczucie scisku z tylu glowy - potliwosc - meczliwosc - zmiany temp z 35,4 max do 37 - zimne konczyny - pulsujace oko Badania jakie wykonałem: - morfologia - ok - wątrobowe - ok - hiv - ok - posiew kału na helicobacter ujemny - posiew kału na candidę - ujemny - antygen rakowy na raka przewodu pokarmowygo - bardzo niski norma to 37 max. a ja mam, 9 Moje pytanie jest następujące , czy to nerwica, czy moze cos innego? - na forach o candidzie radza mi sprawdzic tez posiew na lambile, i pasozyty, a najlepiej posiew krwi, a nie kału - ja juz po tych wszystkich badaniach jestem bankrutem, bo robilem je prywatnie i nie wiem o jakie badania poprosic lekarza Dodam, ze od ok 2 lat mam problemy gastryczne, nie trawie np. kukurydzy, laktozy, ziaren , mam nieprzyjemny zapach z ust, oblozony jezyk * ten zapach mam od kiedy pamietam, dlatego usuwalem migdalki, bo laryngolog stwierdzila ze to mzoe od dziur po czopach anginowych w migdalkach. Najgorsza jest ta naga sennosc, potliwosc i meczliwosc i chyba troche schudlem Nie wiem co robic, w mojej glowie klebia sie mysli, o nowotworze , candidzie,pasozytach i w koncu nie wiem, lekarka mowila, ze skoro antygen ok i morfologia to o nowotworach nie moze byc mowy dodam ze przy echu serca w kwietniu lekarz stwierdzil niezyt zoladka ale pijlem duzo kawy i wode z kranu, nie jadlem tez za zdrowo, ale nadal mam problemy gastryczne i te co opisalem, aktualnie Nic mi sie nie chce, martwie sie, ze cos mnei zabija od srodka Bulgocze mi w brzuchu ciagle.