Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wiedza i opinie na temat sepsy

onteo

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie są wasze opinie na temat sepsy? Ja się wystraszyłem dokładnie 30 sierpnia, ,ze mam sepse. W czwartek 28 robilem tatuaz, potem juz ciagle bylem oslabiony temp ok 35 stopni , ponizej 36. Teraz waha mi sie od 35-37. Mam podejrzenie kandydozy. Wczoraj dostalem wyniki helicobactera nic nie wyszlo. Candida powoduje objawy zblizone do nerwicy, dodam, ze w marcu mialem straszne napady typowo nerwicowe, potem czytalem ciagle na temat chorob i rozwinela sie hipochondria :/ na kilka miesiecy wszystko sie uspokoi ,az do tego 30 zrobilem szereg badan morfologia ok, hiv ok, wzw ok markary nowotworowe ok, helicobacter ok teraz czekam na wyniki posiewu na candide, ale martwie sie, ze mozliwe ze mam powolna sepse bo dzis np bola mnie miesnie rak i mam stan podgoraczkowy czy to mozliwe, zeby sepsa rozwinela sie dopiero teraz? Czytalem ze candida moze doprowadzic do posocznicy drozdzakowej/candidowej czy mam sie czym martwic i mozliwe ze po malu dostane sepse?Prosze o odpowiedz, bo przy mojej hipochondrii to ciezki temat nawet bardzo.

Witam, Wykonywanie tatuaży stanowi czynnik ryzyka wszystkich możliwych procesów infekcyjnych (zapalnych), dlatego warto zrezygnować z dalszego podddawania się tatuażom. Póki co, skoro są stany podgorączkowe, to warto poczekać na wynik badania w kierunku candidiazy, czyli zakażenia Candiną, która jest drożdżakiem. Jeżeli będą się utrzymywały gorączki lub stany podgorączkowe, wtedy warto będzie w porozumienuiu ze swoim lekarzem wykonać posiewy z krwi - w kierunku bakterii i ewentualnie również grzybów.