Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Chwilowe zaburzenia widzenia, paraliż i piszczenie w uszach a paraliż senny

Gość Mortum

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Sytuacja opisana poniżej przytrafiła mi się dzisiaj w nocy, jakoś koło godziny 3. Wstałam i poszłam do kuchni się napić wody, bo nie mogłam zasnąć od kilkudziesięciu minut. Wróciłam do sypialni i ukucnęłam przy telefonie swojego partnera, by wyciszyć dźwięk. Wszystko było ok, ale gdy wstałam... trwało to dosłownie jakieś 30 sekund, jeśli nie mniej. Nagle przed oczami pojawił mi się śnieg, nic nie widziałam. Myślałam, że minie, bo zawsze jest takie uczucie, gdy się wstanie nagle zbyt gwałtownie. Ale to nie minęło. Próbowałam się poruszyć, ale nie mogłam. W uszach zaczęło mi *piszczeć*, ciało nie należało do mnie. Byłam w pustce, to było straszne, nie umiem tego opisać...Byłam poza stanem świadomości, liczyło się tylko to, że byłam w próżni i nie mogłam nic zrobić. Nie umiałam jakby w tamtym momencie nic z siebie wydusić, wszystkie moje mechanizmy jakby na moment obumarły. I wtedy nagle poczułam, że nogi ledwo utrzymują równowagę, jakby nie należały do mnie. Całe moje ciało zaczęło okropnie dygotać, ale nie jak z zimna, a jakbym miała co najmniej atak epilepsji, rzucało mną na boki, głowa luźno kołysała się na bezwładnej szyi. Miałam ochotę płakać, ale nie potrafiłam nawet tego! I nagle... wszystko ustało. Powoli śnieg sprzed oczu zaczął znikać, a ciało się uspokoiło, odzyskałam czucie i panowanie, choć pierwszy krok wprzód postawiłam baaardzo ostrożnie. Poczułam, że mam całe zdrętwiałe dłonie, a ręce rozpostarte na boki, jakbym chciała lecieć. Całe ciśnienie ze mnie uleciało, ale napędziło mi stracha... Boję się, że się to powtórzy, a ja nie będę umiała powrócić do dawnego stanu. Pomóżcie, proszę.