Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Tachykardia zatokowa i częste utraty przytomności

Gość zaneta1234

Rekomendowane odpowiedzi

As , nie nakręcaj się proszę tym rytmonomem , do jutra wytrzymaj . Ty masz klasyczne objawy nerwicy lękowej . Ja tez często nie mogę złapać tego głębokiego oddechu i jak to ja znalazłam sama na to sposób . Jak to mi się przytrafi nie wpadam w panikę I bo nie mam nerwicy lękowej tylko czekam chwilę no może kilka sekund i nie zastanawiając się nad tym oddech jest już normalny i tak z tym żyje dziesiątki lat nie udusiwszy się. Czytałam tu na forum ,ze to jest problem wielu ludzi i co niektorzy radzili dmuchac powietrze do papierowej torebki. Podam banalny sposób na pozbycie się duszności , nie myśleć o tym, proste nie !!!! U mnie to działa .

Mary kochana ja juz od tego dostaje do głowy,staram się ,nie wpadam w panikę,zajmuje myśli czymś innym i jak na złość ciągle jakieś g.......o mi się przytrafia.Z tym oddychaniem to wiem ze to nerwy ,mój maz mówi ze tez tak kiedyś mial i przeszło,ale to jest teraz dla mnie nie do wytrzymania:(k...........a m....... Mam dosyć tego wszystkiego:-)

As12- W Poniedziałek byłam na pobraniu krwi w szpitalu tak mi babka ( raczej znajoma mojej mamy) pobrała krew, że po pobraniu napuchło mi, i bolało jak nie wiem, zginać w ogóle nie mogłam a dzisiaj wyskoczył mi dość duży krwiak. Nie umie pobrać dobrze krwi a sie bierze za to ;) Dzisiaj się dowiem czy kardiolog załatwi mi leczenie szpitalne w Katowicach bo wynik na tarczycę mam w normie. Napiszę e-maila do Ciebie. Nie chcę tutaj pisać o tym :)

A duszności i niemożność nabrania pełnego wdechu to mam to samo co Ty As12 :) Mnie się do zdarza jak się zdenerwuję i nawet jak jestem spokojna ( ale tak fest ) i po jakiś 20 minutach zaczyna się duszność, ściskanie w mostku jak i w gardle też nie mogę do końca nabrać powietrza i muszę ziewać albo często brać głębokie wdechy.

Nie no co ty:-) po prostu pisalam na innych wątkach,myslałam ze tez zagladasz,miałas pójść do szpitala i udało się cos załatwić?ja dusze sie dalej i łapie oddechy cały czas,zazywam coaxil i zobaczymy jak będzie,juz zaczyna mnie to dobijac nie mogę przestać myśleć o tym oddychaniu no szok!!!alevskoro to nerwica to muszę to przetrwać,mam to juz tydzień i się nie udusilam to może dam rade :-)

To dobrze :-) Wczoraj kardiolog napisał mi sms-a, że rozmawiał z kolegą i tak jak przewidywał musi wziąć badania holterowskie i je pokazać, w związku z tym dopiero w poniedziałek jest umówiony na okazanie badań i jak coś załatwi to da mi znać :-) Przynajmniej po znajomości wciśnie mnie na konsultacje i być może nie będę musiała długo czekać na wizytę na którą musiałabym trochę czekać, bo sam tam pracuje :-)

Mnie też dusi jak się zdenerwuje ( teraz dopiero jestem troszkę poddenerwowana tą moją prywatną sytuacją ) mam tak od dwóch dni, ale cóż. W ogóle zaczynam mieć duszności podczas wysiłku nawet najmniejszego. Dzisiaj jak poszłam na zakupy ( trochę szybszym krokiem to już zadyszka ból w okolicach serca i duszności. Będę musiała też to powiedzieć. Niech zrobią mi test wysiłkowy, bo jakoś dziwnie się serce zachowuje podczas wysiłku. A Ty widzę dajesz sobie jakoś radę :-)

Wystarczy że przejdę z pokoju do kuchni i już puls 140 jak nic, nawet jak się przeciągam ( żeby kości rozprostować ) To puls 120 - 130, pół biedy z ciśnieniem bo wiadomo, że podczas wysiłku jak i po ciśnienie rośnie to mnie nawet nie martwi ale ten puls przy takich zwykłych czynnościach ?? Masz może gg ??

Jakby nie patrzeć to taki puls mam dziennie. Wystarczy, że przejdę z pokoju do kuchni ( ale oczywiście takim spokojnym krokiem, nie żebym biegła bo wtedy normalne że taki puls) i zaczyna mnie lekko dusić. Nie wiem czy to normalne czy nie :-) a jak u Ciebie holter wyszedł ?