Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Tachykardia zatokowa i częste utraty przytomności

Gość zaneta1234

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tak miałam przez dwa miesiące zaraz po przebudzeniu puls skakał do 140 ale mi to przeszło,bardzo się obawiam tych skoków pulsu i tak jak reszta moich dolegliwości myślę ze to przez nerwy niepotrzebne i panikę bo przecięta serce sobie nie wybiera ze codziennie rano ma szybko bic tylko ja przez swoje myślenie ze na pewno mi puls smoczy i tak się dzieje,ja tak to postrzegamy bo innego wytłumaczenia nie znalazłam,serce mam zdrowe,chorób żadnych nie mam to jedynie mi nerwica pozostała!powinnas poprosić lekarza o jakiś doraźny lek który przerwie atak wysokiego pulsu,mi pomaga na szybko metocard

Gość TakaJedna24

Na razie kazał mi odstawić cordarone i brać tylko bibloc. A w piątek się dowiem co załatwił ze szpitalem w Katowicach :) Mówił, że tam przedzwoni i się dowie co i jak. Bo tam się zajmują właśnie takimi osobami które nie współpracują z lekarzami :D Oczywiście w żartach tak powiedział :) Mi w echo serca wyszła mała niedomykalność fali zwrotnej i trójdzielnej ale ponoć te duszności itp to nie są związane z ta niedomykalnością ponieważ ta wada jest za mała żeby dawała jakie kol wiek objawy.

No witam,dopiero weszlam do domu po dłuuuuuuuuuuugich zakupach i powiem tak ,juz myslałam ze nie dam rady ze wrócę ,w sklepie cały czas mierzylam puls na nadgarstku i miałam 110 ale jakoś udało mi się nie spanikowac bardziej ,dokończyła maja kupy ,wrociłam do domu i na razie jest ok,ale po tych emocjach czuje lekki ucisk pod piersią ,a co tam u ciebie?

Gość TakaJedna24

Hej! Dzisiaj przez tą paskudna pogodę ( deszcz, wiatr zimno brrr ) to jakoś dziwnie się czuję bo boli mnie serce, raz przyspiesza po 10 min zwalnia i pózniej po 20 minutach znowu. Dobrze, że po 13 dzwonię do lekarza spytać co załatwił z tym szpitalem w Katowicach :) A co u Ciebie, jak dajesz radę ?? Aha, nie umiem jakoś założyć konta na nk bo coś świruje mój laptop i tak czasami się dzieje :)

Gość TakaJedna24

Fajnie tak komuś trochę się pożalić wtedy lepiej się wziąć w garść, przynajmniej w moim przypadku tak jest :) Czasem nie wiem co mam robić. Przez te nerwy to dziennie dusi mnie w gardle ( z nerwów) pózniej dochodzi co raz szybsza akcja serca nawet 140 a spada dopiero po około 15 minutach, dziwne bóle za mostkiem, masakra :D. Wiesz, próbuje się uspokoić i jakoś mi to wychodzi, ale czasem się nie da. Jakbyś mieszkała gdzieś bliżej lub ja to mogłybyśmy nawet się jakoś spotkać a tak to zostaje internet. Ale lepsze to niż w cale :)

Gość zaneta12345

Hej nie odzywałam się bo dzisiaj wypuścili mnie ze szpitala jak straciłam po raz kolejny przytomność i lekarz który mnie prowadził był naprawdę przerażony ponieważ puls przy przyjęciu był 216 po podaniu leku spadło do 214 i na tym stanęło więc lekarz zadecydował , że z takim pulsem mnie nie wypuszczą do domu i dali mnie na odział tam miałam robionę znowu badania usg serca wyszło lekka niedomykalność zastawki militarnej i lekko pogrubiony jakiś tam płatek potem gdy leżałam na sali szpitalnej podłonczona do tych wszystkich urządzeń znowu zaczeło spadać ciśnienie i puls puls wynosił 44 na minute a ciśnienie 98/76 . Lekarze nie wiedzieli co się dzieje dali mi jeszcze inne leki i wróciło do normy I zrobili jeszcze echo serca przezprzełykowe tez nic nie wyszło i zadecydowali ,że we wtorek jadę do szpitala do Wrocławia na odział na jeszcze jakieś badania i wtedy zadecydują co robić dalej

Gość TakaJedna24

Hej! to dobrze, że pomału zaczynają coś robić :) U mnie też krok do przodu. Też chyba pójdę do szpitala na dokładne badania tylko że do Katowic- Ochojec. Dzisiaj dzwoniłam do mojego kardiologa który kazał mi zadzwonić a On do tego czasu postara mi się załatwić leczenie szpitalne. I właśnie dzisiaj jak dzwoniłam to powiedział, że jest w trakcie załatwiania ( bo też tam pracuje ) żebym w przyszłym tygodniu już była w szpitalu.