Gość DawidWro Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Witam napisze krótko i na temat z problemem walcze około 11lat wydałem mnóstwo pieniędzy na kremy leki i zabiegi laserowe a dalej wszystko powraca proszę o podpowiedz dotarłem tu ponieważ zacząłem czytać o blokerach-A ?? Proszę o rade Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Witam, Jeżeli dobrze się domyślam, bo w rzeczywistości nie jest napisane, na czym polega problem, to ma Pan występujące napadowo zaczerwienia (?) policzków, bądź tylko uczucie ich palenia, również występujące napadowo, a nie stale. Mam nadzieję, że konsultował się Pan z dermatologiem. Prawdopodobnie konsultacja alergologiczna też może okazać się przydatna. Być może to uczucie palenia policzków wywołuje to jakiś czynnik uczulający. Być może również palenie policzków występuje podczas dużych emocji? Niezależnie od problemów dermatologicznych, które - mam nadzieję - rozwiąże lekarz zajmujący się chorobami skóry, warto mierzyć często ciśnienie tętnicze i tetno. Może się okazać, że uczucie palenia policzków jest związane ze wzrostami wartości ciśnienia. Wtedy będzie wiadomo, w jaki sposób Pana leczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi