karolmeduza Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Chciałbym się dowiedzieć, co medycyna konwencjonalna sądzi o wpływie promieniowania podczerwonego na ludzkie ciało. Testy dowiodły, że promieniowanie to zwiększa średnicę naczyń limfatycznych i wywołuje sprawniejszy przepływ chłonki. Dlaczego więc nie ma to zastosowania w kardiologi? Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Witam, Zasadniczo problemami związanymi z nieprawidłowościami naczyń limfatycznych zajmują się chirurdzy naczyniowi, a mniej kardiolodzy. Ogólnie rzecz biorąc, można powiedzieć, że nie wszystko, co daje poprawę w badaniach eksperymentalnych, np. w badanich na zwierzętach, ma od razu - szczególnie w terminie ekspresowym - zastosowanie w praktyce klinicznej. Leczenie zaburzeń krążenia limfatycznego jest trudne i dlatego każda nowa metoda, gdyby miała mieć korzystne znaczenie w tej sytuacji klinicznej, może znaleźć zastosowanie. Pod warunkiem jednak, że nie jest związana z istotnymi działaniami niepożądanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza
karolmeduza Opublikowano 2 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Mam problemy z sercem (tachykardia) oraz z krążeniem (SM) i zastanawiam się na zakupem produktu lub nawet produktów emitujących to promieniowanie podczerwone. Na tej stronie jest to szeroko opisane http://xeniapolska.com/promieniowane-podczerwone-i-jego-wplyw-na-organizm-ludzki/, interesuje mnie bardzo, co ma do powiedzenia na wywody na tej stronie (oraz jak ocenia ich produkty) specjalistyczna medycyna. Mój lekarz kardiolog zbył mnie jakimiś ogólnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi