Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Promieniowanie podczerwone w kardiologii

karolmeduza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Zasadniczo problemami związanymi z nieprawidłowościami naczyń limfatycznych zajmują się chirurdzy naczyniowi, a mniej kardiolodzy. Ogólnie rzecz biorąc, można powiedzieć, że nie wszystko, co daje poprawę w badaniach eksperymentalnych, np. w badanich na zwierzętach, ma od razu - szczególnie w terminie ekspresowym - zastosowanie w praktyce klinicznej. Leczenie zaburzeń krążenia limfatycznego jest trudne i dlatego każda nowa metoda, gdyby miała mieć korzystne znaczenie w tej sytuacji klinicznej, może znaleźć zastosowanie. Pod warunkiem jednak, że nie jest związana z istotnymi działaniami niepożądanymi.

Mam problemy z sercem (tachykardia) oraz z krążeniem (SM) i zastanawiam się na zakupem produktu lub nawet produktów emitujących to promieniowanie podczerwone. Na tej stronie jest to szeroko opisane http://xeniapolska.com/promieniowane-podczerwone-i-jego-wplyw-na-organizm-ludzki/, interesuje mnie bardzo, co ma do powiedzenia na wywody na tej stronie (oraz jak ocenia ich produkty) specjalistyczna medycyna. Mój lekarz kardiolog zbył mnie jakimiś ogólnikami.