Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia komorowa a Betaloc

as12

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Nie ilość pobudzeń komorowych ma największe znacznie, ale ich rodzaj. Pary komorowe mają większe znaczenie niż pojedyncze skurcze komorowe. Poważniejsze od par są trójki komorowe i salwy z większej ilości pobudzeń komorowych, czyli częstoskurcze komorowe. Jeżeli nie ma Pani złożonej komorowej arytmii, tzn. nie ma par i salw komorowych, to znaczy, że sytuacja nie jest bardzo groźna. Żeby zorientować się, czy Betaloc ZOK 50 Pani pomoże, to trzeba najpierw zacząć brać ten lek, w dawce przepisanej przez swojego lekarza. Bez tego nie będzie wiadomo, czy będzie skuteczny, czy nie.

Bardzo dziekuje za odpowiedz,Pary i trojki na holterze 0,czestoskurcze 0,natomiast bigeminia 3,trigeminia 107,Rytm prowadzacy tachykardia ,sredni dobowy85,Migotanie przedsionkow 12 wartosc max 156czas trwania 00:00:05 /arytmie nadkomorowe pojedyncze 113,pary 2 oto caly wynik *.czy jest sie czym martwic:-) oprocz przyspieszonego pulsu i odczuwanych skurczy bardzo nieprzyjemnych nie mam zadnych dolegliwosci,no moze poza jakims wewnetrznym lękiem:-)

Gość Jacek, lat 60

Mam arytmię. Od kilku dobrych lat zażywam Betalok 50. Ostatnio zacząłem zażywać dodatkowo Mildronat. Okazało się że Betalok nie muszę zażywać już tak często i wystarczy jedna 50 na trzy dni. Mildronat biorę tylko jedną 500 na dwa dni. Na temat , Mildronat jest bardzo dużo opinii przy okazji dopingu, w tym negatywne. Jest to lek dostępny w krajach post radzieckich w każdej aptece jako podstawowy lek po zawale. Od kiedy go biorę jest zdecydowana różnica na plus. Jedyny problem to zakup. Nie polecam zakup w internecie. Cena opakowania na Białorusi to około 45 złotych za opakowanie 60 sztuk.