sercowa Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Nie wiem jak to nazwać,wcześniej miałam tak samo po wszczepieniu defibrylatora jak jeszcze leżałam na stole zabiegowym,też myślałam ,że mi wnętrzności przestawią się w środku.Trwało to ze trzy sekundy. Cytuj Odnośnik do komentarza
brzemyslaw Opublikowano 3 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Dlaczego mi wszczepili?. Jestem po zawale STEMI 45% od 2009 r. cały czas miałem bradykardie i tachykardie skoki ciśnienia i kilka razy spadki 90/80 ogólnie samopoczucie do d.... Teraz jeszcze wystąpiła frakcja wyrzutowa spadła poniżej 35. Poprzednia moja prowadząca doktor Doris podawała mi leki, a czas miała tylko na wizycie za kasę. A tu zmieniłem lekarza i po badaniach. Tak zadecydował, w sumie po tej operacji dobrze się czuję .Brak tych *Wariacji* serca natomiast mam trochę podwyższone ciśnienie 150/100 lecz nie ciągle i w tym czasie lekko mi się *kiwa* wizja. Dziś ciśnionko 137/88 wiec spoko. Myślę że będzie dobrze. :-))))) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość biugerss Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Wyładowanie do 1s boom biało przed oczami i witamy sie z ziemią. Wiec pewnie Cie troszkę postymulował. Ja mam ICD bo moje serce poszło na przerwe i musiało dostać kopa z defibrylatora zeby znowu wzieło sie za robote. Mnie na początku meczyło wrażenie że mnie cos tak jakby dusiło ale po czasie przeszło maszynka i kable sie ułożyły i praktycznie nie odczuwam że go mam. Po wymianie nie odczułem naszczescie zadnej zmiany na gorsze. Wiec najgorsze za nami :D Cytuj Odnośnik do komentarza
brzemyslaw Opublikowano 3 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Biugerss a jak z alkoholem bo mam ochotę wypić za zdrowie. Idę na spacer do napisania :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość biugerss Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 No przez te 5 lat no nie raz wracałem na urwanym filmie do domu i zyje. Ale wsumie radził bym nieprzesadzać jednak z ilością :D Cytuj Odnośnik do komentarza
brzemyslaw Opublikowano 3 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Wiesz zastanawiam się czy znajdę jakąś robotę , a Ty pracujesz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość biugerss Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Pracuje pracuje z ICD miałem 4 prace ale zmiany były nie przez to ze mnie zwolnili tylko szedłem gdzie lepiej. Co prawda jak wspominałem że mam ICD na rozmowie o prace to niektórzy nietęgie miny robili i było cieżko ale jak sie trafi na odpowiednich pracodawców to niestanowi problemu. Obecnie pracuje w służbie zdrowia wiec oni wiedza co i jak :D Cytuj Odnośnik do komentarza
brzemyslaw Opublikowano 3 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 A powiedz mi kiedy zacząłeś spacery i jazdę autem po wszczepieniu icd Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość biugerss Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Autem to późno bo miałem lęk po wypadku który miałem z 2 miesiące wczesniej przed zatrzymaniem krążenia. A spacery to praktycznie odrazu napoczątku zasystą bo tu był kolejny lęk przed zatrzymaniem krążenia ponownym ale po 2 tyg sie przełamałem i hasałem :D Cytuj Odnośnik do komentarza
brzemyslaw Opublikowano 4 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Dzięki, Ja też chodzę na spacery lecz więcej niż 2km nie mogę zrobić. Kręci mi się w głowie i brak mi POWER-a . Co o tym myślisz ? Właśnie idę na spacerek .. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość biugerss Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Z czasem bedzie lepiej. Byle sie na poczatek nie przeciążać ile sie da to tyle przejść nie wiecej. NIC NA SIŁE Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość biugerss Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Brzemyslaw jak tam zdrówk ?? i kontrola Cytuj Odnośnik do komentarza
brzemyslaw Opublikowano 6 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Witaj BIUGERSS. Przepraszam że się nie odpowiadałem, lecz po twojej odpowiedzi że nic na siłę, nagle znajomy poprosił mnie o takie* małe robótki* po 16 godzin za kółkiem busa :-) i po 5 dniach oklapłem. A teraz moja luba coś wspomina o pomalowaniu korytarza bo idą święta. Zapomniałem się jej spytać czy chodzi jej o te w Listopadzie ;-)), cz może jednak w Grudniu. Ogólnie ok, chociaż mam wrażenie że serducho jakby coraz słabsze. Nie wiem czy statyny osłabiają mięśnie bo obserwuję ich zanik i jakby w stawach mnie łupie . A może to SKS ;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza
brzemyslaw Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Cześć BIUGERSS , Wszystkiego dobrego na święta , zdrówka, zdrówka, zdrówka. Pozdrawiam ,daj znać na emaila brzemyslaw@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Andrzej 7 2 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Witam panowie podobnie jak wy jestem po wszczepieniu CRT-D , to takie ICD z funkcją resonchrynizacji. Tak czytam i jestem w szoku co wypisujecie . Pewnie jak każdy przed zabiegiem bylem bardzo przerażony i cholernie się balem ,mimo objasnien lekarza co, jak , kiedy. Do momentu wjazdu na sale , nie było mowy o bólu, co moglo być moze nieprzyjemne to samo upychanie maszynki w keszonce. Lekarz informował mnie o wszystkim co w danej chwili robi, a poza tym atmosfera którą stworzyli lekarze i pielegniarki spowodowala że caly strach minął. Po zabiegu leżał em 6 godzinek z lodowym okladem po czym normalnie chodzilem. Pierwszy przegląd mialem po dwóch tygodniach, to lekarka bawila się moim pulsem to to było może nie nieprzyjemne co dziwne. W miejscu wszczepienia nie mialem zadnego siniaka, opuchlizna zeszla po dwóch tygodniach. Teraz wiadomo nie mozna zbytnio forsowac tej strony ale z drugiej strony nie ma co popadac w jakąś paranoje że ma się to w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość tygass Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Lekkie i poręczne zestawy do defibrylacji sprzedają w sklepie Sendpol. Produkty wraz ze zdjęciami i opisami są na stronie sendpol24.pl. Można było u nich skorzystać z zakupów ratalnych co akurat w moim przypadku było jedyną alternatywą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość bertt Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Pracuję od jakiegoś czasu na tym defibrylatorze https://sendpol24.pl/AED/Defibrylatory-AED-ratownicze-akcesoria/defibrylatory-AED/Defibrylator-Zoll-AED-Plus-z-torba-transportowa-bateriami-elektroda-CPR-D-. Sprzęt jeden z najlepszych w tej kategorii cenowej. Konkurencja ogólnie też z podobnych rozwiązań korzysta, więc masz poglądowo. Nie sprawdzałem działania w ekstremalnych warunkach. W normalnych wszystko w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Aleksandra Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Jak dlugo czekaliscie na wszczepienie od momentu decyzji,ze to konieczne?mama ma wizyte w poradni 29 stycznia i nie wiem kiedy spodziewac sie zabiegu bo jestem od niej daleko a chce przyjechac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość dobra dusza Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Cześć wszystkim. jestem tutaj ponieważ szukam dobrej kliniki dla mojej najwazniejszej w życiu osoby ktora ma 21 lat i jest przerażona tym ze konieczne jest u niej wszczepienie kardiowentera defibrylatora. ja jestem zielona w tym temacie ona jest załamanawiec proszę was o nazwiska lekarzy i namiary na miejsce gdzie się nią dobrze zaopiekują. z góry wam dziękuję o pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi