Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie ciśnienie, brak apetytu i burczenie w brzuchu po dopalaczach i alkoholu

Gość Magnus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponad miesiąc temu zapaliłem dopalacz. Byłem dość pijany dlatego pewnie to zrobiłem bo normalnie tego bym nie ruszył. Na drugi dzień wszystko było ok. Tydzień później byłem na imprezie i troszkę za dużo wypiłem, ale znowu wszystko było ok, aż do czasu gdy zmierzyłem ciśnienie. Było ono wysokie i każdy kto był obok zaczął mnie straszyć. Zaraz zrobiło mi się gorąco cały byłem mokry, ale po czasie mi to przeszło, ale od tamtego czasu mam problemy z sercem. Byłem w szpitalu na badaniach i wszystko było dobrze. Mam 19 lat i trochę nadwagi. Lekarz powiedział że może być to spowodowane od stresu, ale ja nawet nie potrafię się odstresować. Ciągle mam zimne i mokre ręce jak i stopy. Ciągle sprawdzam swój puls na szyi ciągle szukam jakiegoś rozwiązania dla siebie co mi jest, ale nic nie mogę znaleźć, a te ciągle szukanie w internecie jeszcze bardziej mnie stresuje bo zaraz się trzęsę cały. Co jakiś czas odczuwam burczenie w brzuchu nie wiem dokładnie gdzie i nie wiem dlaczego. Może i z głodu bo nawet nie mam apetytu prawie nic nie jem. Trochę to już trwa a ja ciągle o tym myślę i się bardziej nakręcam. Na początku myślałem że to wina dopalacza, ale przecież tydzień po ich paleniu dobrze się czułem. Dopiero po zmierzeniu ciśnienia i słuchania tego jak każdy mnie straszy to się zaczęło. Możecie coś doradzić ? Skoro badania wykazały że serce mam zdrowe to co może powodować moje wszystkie objawy ? Dodam jeszcze że nie mogę spać. A dokładnie to załóżmy że spałem do 13-14 to teraz budzę się tak o 8-9, ale próbuję dalej zasnąć, ale po czasie znowu się budzę. Czasem mam także głupie sny.

Próbuję, ale czasami to się nie da. Jak mogę sobie z tym poradzić ? Czasem odczuwam także dziwne uczucie w głowie ale przez chwilkę takie jakby naciskanie czy coś takiego. Także mam lekki szum w uszach, ale czasem i na chwilę ujawni się mocniejszy w jednym uchu. Ostatnio miałem 3 tyg praktyk i niby było ok chociaż serce i tak mi szybko biło, ale to chyba normalne podczas fizycznej pracy. A teraz siedzę w domu i ciągle się martwię co mi dolega. A najgorsze jest to że już schudłem 6kg a jeść coś muszę .;/

Jak masz jakis wądpliwości co do swojego stanu zdrowia to idz do lekarza internisty i mu marudz ze nie masz apepytu ze serce nie domaga i jak wyglada twoja kupa. I niech sie głowią co ma być. Jak zaczniesz myslec o sercu to staraj sie pomyslec o czyms miłym i waznym dla ciebie. Albo niech ci lekarz da hydroksyzyne tak na uspokojenie

Byłem u lekarza i zostałem skierowany do (psychologa) chodź nie jestem pewien bo lekarka nic nie powiedziała tylko że mam z kimś porozmawiać. Aktualnie nie czuję się najgorzej, ale każdy ból, który odczuję to zaraz serce zaczyna szybciej bić bo się stresuję. Ale jakoś myślę że dam radę. Teraz tylko czekać aż będzie wolne miejsce i mnie tam przyjmą. Zacząłem pić regularnie Melisę i jakoś staram się nie myśleć o tym.

Jeszcze się spytam bo niepokoi mnie jedna sytuacja. Jakiś czas temu podczas stosunku serce szybciej biło, ale to raczej normalne. U mnie było troszkę inaczej, a więc poczułem się słabiej na chwilę, ale nie wiem czy dlatego że coś nie tak czy po prostu bardzo się wystraszyłem. Wstałem szybko z łóżka i trzymałem się za serce. Biło bardzo szybko nie wiem ile bo nie mierzyłem, ale mało tego bicie było bardzo mocne. Jak się położyłem to było słychać jak serce uderza o klatkę piersiową i tak trwało to około 10-15 minut. Potem miałem drgawki, aż się uspokoiłem. Powinienem się tym przejmować ? Co to może być ?