Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przyspieszone bicie serca i kłucie w okolicy serca

Marcin1983

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z sercem , objawy są następujące non prawie non stop dzień i w nocy czuje jak serce bije za szybko mimo że wysiłku fizycznego nie ma . Za dnia jeszcze jakoś idzie wytrzymać ale w nocy jak się kładę do łóżka to się zaczyna . Czuć każde ruchy serca czasami bije regularnie a raz nie i mi robi słabo a czasem są takie kopnięcia i ukłucia w okolicy serca wtedy nawet nabranie powietrza kończy się ostrym kłuciem . A ostatnio za dnia jak się poruszam zauważyłem osłabienie całego organizmu kilka ruchów i od razu się robi słabo pot na czole i trzeba nabierać dużo powietrza bo się tak jakby słabo robi . I byłem z tym u lekarza i powiedział że mi serce bije za szybko i przepisał krople na tachokardie ale już nie działają . Wiec pytanie co mam robić dalej bo zaczyna się to nasilać i dokuczać bo nie idzie spać .

Proponuje wizytę u jakiegoś fachowca od serca, rodzinny lekarz może się na tym dobrze nie znać. Z innej beczki, ostatnio słyszałem, że mają jakąś apkę wypuścić gdzie będzie można lekarza umówić przez telefon, Polekarza.pl czy coś w ten deseń, jeśli ktoś coś słyszał to dajcie znać, przydatne się wydaje. Albo może już istnieje taka aplikacja?