Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybkie tętno

Gość Arek

Rekomendowane odpowiedzi

*_ IWONA*/ -ja też brałzm BETALOC ZOK 50 ponad 3 lata kardiolog cały czas mi przepisywał ten lek mówiąc że będę brała jeszcze nie takie leki do końca życia więc zmieniłam kardiologa przeszłam na LOKREN biorę pół tabletki nic sama nie możesz zmieniać leków ani przestać brać bo to jest bardzo niebezpieczne zmień kardiologa a pod jego kontrolą masz szanse na ich zmianę ja zmieniłam z dnia na dzień i dziękuję za to mojemu kardiologowi .oni wiedzą jak można zmienić leki i na jakie --POZDRAWIAM I ŻYCZĘ ZDROWIA
Gość Marzena S.
Witam. Mam podobne problemy. Niskie ciśnienie poniżej 100 i tętno do 90. Byłam na kardiologii przez ponad tydzień półtora roku temu. Wykonano mi wszystkie badania łącznie z holterem. Nic konkretnego nie stwierdzono. Wszystkie badania podobno były dobre. Jedynie Holter zarejestrował krótkie, kilku sekundowe migotanie przedsionków. Miałam nawet wykonana gastroskopię. (tragedia!!!) Od tamtego czasu na stałe biorę leki. Obecnie już tylko potas, magnez i obniżający puls corektin.Są okresy, gdy nic sie nie dzieje. Czuje się znakomicie. Bywa jednak i tak, że mam *atak* kiedy serce o mało nie rozwali mi klatki piersiowej. Wówczas jest mi niedobrze, mam ból w klatce, boli mnie lewa ręka i nogi. Nie mam siły i wrażenie, że *schodzę*. Byłam Trwa to około 2-3 godzin. Wcześniej w takiej sytuacji lądowałam średni dwa razy w tygodniu na pogotowiu. teraz biorę to na przeczekanie. W ostateczności biorę jakąś tabletkę uspokajającą albo temu podobne ziółka. Powoli pomaga. Później jednak muszę odespać ten atak. Może to jakaś nerwica? Ale dlaczego odczuwam silny ból serca i ból w klatce? Od maja przez okres wakacji czułam się dobrze. Obecnie jednak dolegliwości wróciły. Zdarzają się nawet co drugi dzień. Bardzo mnie to męczy. Nie mogę normalnie funkcjonować. Byłam już w Łodzi u prof. Perugi. Stwierdził, że jestem za młoda na choroby serca. (?) Mam 38 lat. Pojadę chyba jeszcze do Warszawy. proszę o radę w tej sprawie. Może ktoś mógłby polecić mi fachowca w tej dziedzinie. Nie wiem już co robić. Dodam, że jestem energiczną i pogodna osobą. Pracuję zawodowo. Mam cudowna rodzinkę, która mnie wspiera. Więc o co chodzi? Wkurza mnie to, bo chciałabym żyć * jak człowiek* . Proszę o kontakt. Pozdrawiam. Marzena S. e-mail: marzenas2004@wp.pl
Witam przepraszam nie doczytałam do końca po prostu przeraza mnie myśl ze w moim przypadku dopiero teraz trafiłam na lekarze który mi ablacje zaproponował a choruje od dziecka .Myslałam ze w twoim przypadku jest tak samo.Ja też sie bardzo boje ale mam dość czekania na kolejny atak.Trzymam kciuki pozdrawiam.
do abisynki. Dziękuje Ci serdecznie za ukierunkowanie. Mówiąc szczerze pierwszy raz weszłam na Wasze forum. Oczywiście skorzystałam z Twojej rady i napisałam do dr e. koźluka. Mam nadzieję, że pomoże mi podjąć dalsze, bardziej konkretne decyzje. Wskaże na rozwiązanie. Myślałam, że tylko mnie meczą te dziwne dolegliwości, ale jak widać myliłam się. Pierwszy raz spotkałam się też z pojęciem ablacji. Nie miałam zielonego pojęcia, że taki zabieg istnieje. Nikt mi o tym nie wspominał. Czekam z niecierpliwością na jakiekolwiek informacje od doktora. A swoja drogą zacznę systematycznie odwiedzać forum. Pozdrawiam. marzena
Jak wykryc taki czestoskurcz o caly czas wychodzi na ekg czy tylko w czasie tego ataku. bo ja ostatnio tez takie cos miewam serducho wali jak szalone pare minut i pozniej spokuj i dziwne dusznosci przy tym podobnos mam jakies lek napadowy ale nie wiem czy to to samo co czestoskurcz. Podobnos serce mam zdrowe ale wpadam juz wpanike co dzien mi nie dobrze sie robi a puls non stop 90-100 na minute w spoczynku.Jak sie wystrasze czegos to mam takie łomotanie serducha i dusznosci ze hej.
Witam! od kilku miesięcy mam krótkotrwałe napadowe przyspieszone tętno 140-190/min ciśnienie w normie , wszystkie badania bdb. holter nic nie wykazał. Za każdym razem myślę , że to ostatnie sekundy mojego życia Zdaża się to w różnych sytuacjach, nawet podczas snu. Podobno gdzieś można odpłatnie wypożyczyć rejestrator zdażeń , jeżeli ktoś wie cokolwiek na ten temat , proszę o informację
Witajcie ! Pierwszy raz weszłam na stronkę kilka dni temu. Moje dolegliwości *chyba z serduchem zaczeły się właśnie wtedy. Ciśnienie mam dobre tak : 135/75 lub 128/70 ale męczy mnie wysoki puls .dziś rano miałam 101. Czuję się roztrzęsiona i zmęczona cokolwiek bym nie robiła. Wczoraj postawiono mi bańki bo miałam ból pleców i klatki piersiowej. Po bańkach trzy dni muszę się oczszędzać. Jak tu normalnie funkcjonować. Wydaje mi się że oddech mój jest wymuszany przezemnie i ciężko mi oddychać. Zrobiłam EKG i nic , zrobiłam Echo i nic wszystko niby w normie a puls wysoki. Złe samopoczucie przyszło tak szybko że aż płakać mi się chce że kiedyś czułam się dobrze i nie męczyłam się rozmową. Błagam pomóżcie!!!
Witam, przepraszam, że nie na temat, ale nie wiedziałam gdzie zapytać. Mianowicie czy wstawki i zastawki serca to to samo? Jeśli nie to może ktoś wie coś na temat wstawek? Mam to zadane na jutro z biologi, ale do głowy mi wcześniej nie przyszło, że ani w encyklopedii ani w internecie nie będę mogła znależć o tym informacji. Wprawdzie nic by się nie stało gdybym tego nie miała, ale bardzo mnie to zaciekawiło. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam.
Chyba dołączę na jakis czas do waszego forum :) Czuję sie fatalnie, ale na 16 idę do kardiologa. Poczytalam trochę postów i mi lepiej :P A tak na serio - sama nie wiem co mi jest. Tydzień temu koszmarnie bolała mnie głowa - poszłam do lekarza a ta po zmierzeniu mi ciśnienia wysłała mnie na izbę przyjęć (przychodnia na szczęście przy szpitalu) 200/100 i straszne nerwy do tego kołatanie serca. Trochę mi obniżyli ciśnienie i do domu. Następnego dnia czulam się lepiej ale postanowiłam pójść i poprosić o skierowanie na ogólne badania - okazało się, że mimo niezłego samopoczucia ciśnienie 190/120. Dostałam captopril i skierowanie na badania - wszytsko łącznie z tarczycą ok. Biorę Tertensif SR i ciśnienie w normie, ale tętno mnie zabija. Ponad 100, ledwo chodzę, najchętniej bym leżała, ale wtedy z kolei nakręcam się pt *ciekawe co mi jest* i jest jeszcze gorzej. A dodatkowo zupełnie nie chce mi się jeść, dopiero koło obiadu coś w siebie wmuszam. Pić mi się też nie chce.... Niby tylko tętno ale okropnie męczące.
mam defibrylator guidanta wszczepiony w USA tu tez informowano mnie o mozliwych interakcjach ze sprzetem elektrycznym i domowym i np na lotnisku czy przechodzeniu przez bramke w sklepie itd wszczepiono mi go gdy dostalem czestokurcz 242/min i najpierw przy tej predkosci serca dostalem defibrylacje terraz ustawiony jest nizej 160/min czestokurcz jest choroba smiertelna jesli nie masz defibrylatora to sie modl jak zdolasz jedynym rozwiazaniem jest szok 21 lub 31 juli lub wiecej powoduje on zresetowanie pracy serca i umozliwienie mu powrotu do nizszych skurczow w okolica 100/110 co moze tez dostarczyc pogotowie lub na lotnisku jestem w trakcie czekania na badania pet scan jak nie znajda niczego jest nowa metoda The EnSite Array is a powerful tool that enables you to treat patients that are challenging or otherwise untreatable when using conventional techniques. The Non- Contact mapping capability of the EnSite system allows recording of global activation within a single cardiac chamber. The potential for Single-Beat mapping enables patients with non-sustained or haemodynamically unstable arrhythmias to be successfully mapped. Together, these features can allow you to develop a deeper understanding of the mechanisms of arrhythmias and deliver better patient outcomes czasmi nawet MRI nie wykaze niczego mozecie poszukac cos o tym w google zaprezentowana 20 pazdziernika http://www.lifebeatonline.com/ fwkfrank@sbcglobal.net
Gość Agnieszka
Czesc, Tez mam cos takiego, ciesnienie w normie, ok 120/80, puls 80-90. Ja poszlam do kardiologa, mialam 2 ekg - na jednym udalo sie wychwycic czestoskurcz (112), ale samo ekg jest w normie. Czy isc zatem do kardiologa?.. coz, jezeli jest sie dosc *nerwowa* istota, to czasami warto, chociazby dla *swietego spokoju*, zeby sie nie denerwowac bez potrzeby :)
Witam .Ja również mam wysoki puls bo 230/min i może wszystkich zaskocze ale mam tak od 3 lat i wcale tego nie odczuwam .Lekarze sami są zdziwieni jak mogę się dobrze czuć z takim pulsem.A jednak,można. Jedynie kiedy muszę wejścć po schodach na 4 pietro zaczynam czuć kołatania .Obecnie czekam na ablacje i to nie ze wzgledu ,ze zle sie czuje, tylko dlatego ,ze lekarz mnie nastraszył ,ze moze dojść do pekniecia komór .POZDRAWIAM
Witam! Od kilku miesiecy mam napady wysokiego tetna podczas wysilku (210-230 uderzen na minute) dodam o 10 lat trenuje pilke nozna i nigdy takie cosw sie nie pojawialo , wtedy zaczynam sie zle czuc czuje kolatanie i nie moge zlapc powietrza tak jak bym sie dusil moze ktos mial takie objawy ??? lecze sie na nad cisnienie teraz mam w miare dobre(cisnienie waha sie 150/100 do 130/80) biore Tritace 5 .pol roku temu mialem robione echo serca poza wypadaniem platka zastawki mitralnej nic nie stwierdzona lekarz powiedzial ze to nic groznego i moge uprowiac sport. Ale teraz jest tragedia dwie przebiezki i tetno ponad 200 i zaczynam sie dusica a ciagle jestem w cyklu treningowym . od tygodnia nie trenuje poszlem do rodzinego wyniki w porzadku dostalem skierowanie do kardiologa a;e terzeba czekac 4 miesiace!!!!! wiec zapisalem sie prywatnie . jesli ktos mial podobne objawy prosze o kontakt gg 7670781
Gość afrodyta
witam was wszystkich przeczytalam cale forum i oczy mnie bola ,na poczatku mam to samo co wy -wysoki puls nie caly czas ale ostatnio dosyc czesto i juz mnie to wkurzas serce przebadane zdrowe,mam pytanie do KASIENIEK piszesz ze 250 puls to juz jest koniec czlowiek moze umzec ja najwiecej mnialm 190 i wezwalam karetke i powiedzieli ze to jest w mojej glowie i jak zadecyduje ja tak bedzie, powinno wszystko wrocic do normy nie dostalam zadnego zastryku?gdzie kiedys jak mnieszkalam w polsce dostawalam relanium,tu nic i jak dotad odwiedzilam duzo lekarzy i nikt mi nie powiedzial ze to jest niebezpieczne,kazdy mowil ze z tym da sie zyc i na to sie nie umniera wiec jestem dzisiaj troszeczke zszokowana ze ty piszesz inaczej nie podwazam tego absolutnie ,ale czy moi lekarze tu ,za granic i w polsce do ktorych chodzilam myli sie ,widze ze sa tu osoby ktore mnaly tetno przeszlo 250 i co? ja juz z tego nic nie rozumniem ,moze czasami lepiej nie czytac zbyt wiele bo potem jestem jeszcze bardziej chora ai jeszcze jedno jezeli jestemprzebadana holtery i wszystko inne echo seca ekg usg wysilkowe dodam ze juz bylam u okulisty laryngologa ginekologa plucnego neurologa internisty ,a lekarza domowego to juz wogole nie licze ile razy i nic nie ma wiec co mi jest?czy wysoki puls ale nie zawsze ostatnio moze oznaczac tahykardie?pomozcie mi bo juz glupieje niewiem co jest co a co z pulse podczas stosunku i przy orgazmnie przeciez wtedy tez sie podnosi to tez jet niebezpieczne,lekarze kaza uprawiac sport a sex jest niby dobrym lekarstwem na wszystko ale puls? no i ten normalny sport ale jak tu biegac jak puls biegnie szybciej od nas i juz zaczynamy na samym poczatku szukac laweczki i potem spacerkiem do domu najlepij sie polozyc i odczekac a mysli dodaja pikanteri co to moze byc?niewiem juz sama jakwy wiecie to napiscie pomozcie , jakie sa dobre leki na ten puls a teraz ide spac pa