banan1955 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Jestem po operacji Bentala Anin styczeń 2014 w sumie długo to trwa ale powoli dochodzę do zdrowia w lipcu będąc na kolejnej kontroli szpital MSW Szaserów w opisie echa serca doczytałem o tym właśnie przecieku może ktoś miał do czynienia z tym tematem [rpsze o wpisy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Witam, Szpital MSW jest na Wołoskiej, a na Szaserów - MON, ale nie to jest najważniejsze. Przeciek, przeciekowi nie jest równy. Jeżeli jest niewielki, to prawdopodobnie nie trzeba na to reagować, tylko w określonych odstępach czasowych wykonywać kontrolne echa serca. Prawdopodbnie właśnie tak jest, skoro badający kardiolog nic o tym nie powiedział. Pomimo wszystko, proponuję wrócić do swojego kardiologa i podzielić się z nim ze swoimi wątpliwościami. W razie dużego przecieku okołozastawkowego zawsze trzeba brać pod uwagę konieczność reoperacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
banan1955 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Witam Dziękuję za odpowiedż w sumie to teraz jest mój kardiolog jestem tam właśnie pod kontrolą Anin gdzie mnie operowano zapewnił mi tylko jedną wizytę kontrolną po miesiącu i tyle Co do reoperacji oczywiście teoretycznej to nie chcę nawet mysleć bardzo długo i trudno dochodziłem do siebie no cóż pozyjemy zobaczymy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi