Gość HausMaster Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Witam. Jestem po zabiegu PFO po jakim czasie mogę zacząć palić. Proszę się nie rozwodzić nad tym tematem tylko podać okres czasu jaki musi minąć. Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Witam, Palenie papierosów jest istotnym czynnikiem ryzyka występowania chorób sercowo-naczyniowych, z których nagroźniejsze są dwa: zawał serca i udar mózgu. Dlatego lepiej jest nie wracać do palenia papierosów po operacji wady wrodzonej serca. Co więcej można wykorzystać sytuację, że nie palił Pan/Pani papierosów w szpitalu i przez jakiś czas po wyjściu do domu. Przeciąganie niepalenia papierosów może okazać się łatwiejsze od zaprzestania palenia. Z tekstu wynika, że chodzi o dość silne uzależnienie od palenia tytoniu. Może jednak się uda. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość HausMaster Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Dzięki za zainteresowanie pytaniem natomiast nie jest to odpowiedź na zadane pytanie. Nadal proszę o odpowiedź na to konkretnie zadane pytanie. Ps. Zabieg pfo nie miał nic wspólnego z problemami z moim sercem migrenami itp. Jedynym powodem zabiegu było jednorazowe wystąpienie choroby dekompresyjnej czego chciał bym uniknąć podczas przyszłych wakacji w Egipcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pinda Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Myślę że na całym swiecie i nawet wszechświecie nie ma opracowania ile czasu musi minąć .Nikt nie da gwarancji ze już można albo jeszcze nie ,jest to tylko i wyłącznie twoja decyzja . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość HausMaster Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 W takim razie czy istnieje ryzyko że coś stanie mi sie gdy zapale papierosa po takim zabiegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa33zToF Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Palenie papierosów to samo w sobie ogromne ryzyko: nowotworów, m. in. płuc, krtani, wargi, język, a do tego udaru (najczęstszej przyczyny zamykania PFO), zawału serca, miażdżycy. Jak można marnować wysiłki lekarzy, którzy skorygowali wadę serca i dobrowolnie sobie szkodzić? I proszę pomyśleć o innych ludziach, którym się szkodzi śmierdzącym, trującym dymem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Celt Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Nie znam odpowiedzi na pytanie ale osobiście mam takie samo ( jestem dzień po zabiegu). W pierwszym poście HausMaster napisał *bez wywodów*. Jest on osobą dorosłą i może robić co mu się jawnie podoba a z pytania można wywnioskować że chciał by uzyskać konkretną odpowiedź. O szkodliwościach skutków palenia wszyscy wiedzą więc nie ma potrzeby pisania o tym w wątku który w ogóle tego nie dotyczy. Up. Trochę czytania z zrozumieniem wyraźnie pisze że zabieg zamknięcia PFO był przez chorobę dekompresyjną (wypadek nurkowy) a zamknięcie było dobrowolne.. u większości osób z PFO nie trzeba zamykać gdyż nie ma ono żadnego wpływy na ich życie. Moje pytanie jest podobne lecz inaczej sformułowane. JEŻELI PO ZABIEGU PFO ZAPALE PAPIEROSA W CIAGU 3/4 DNI COŚ STANIE SIĘ Z MOIM SERCEM I PARASOLKA W ŚRODKU PRZEZ CO SA KONKRETNE PRZECIW WSKAZANIA ABY TEGO NIE ROBIC ? NIE PISZE O PRZYSZŁOŚCIOWYCH PROBLEMACH WYNIKAJĄCYCH Z TEGO TYTUŁU TYLKO O NIEBEZPIECZEŃSTWIE PALENIA PO TAKIEJ OPERACJI. Wiadomo żeby szlag nie wzioł pare dni po zabiegu przez fajke. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Wiii Opublikowano 21 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 Czy ktoś zapalił po zamknięciu PFO? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Dyjek Opublikowano 17 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2022 Trzy tygodnie minimum Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Robertjew Opublikowano 19 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 https://pupilby.net/vybiraem-navigator-v-avtomobil.dhtm ТОП 5: Кредиты под залог автомобиля в Москве взять срочно... Что такое ломбард и как он работает. Виды ломбардов. Что можно сдать в ломбард. Как вернуть вещь из ломбарда.На чем зарабатывает ломбард. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość RobertSporo Opublikowano 19 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 https://buzzinside.ru/osobennosti-vybora-plitki-dlya-vannoj-komnaty/ BESTILE COLEUR 15x90 керамическая плитка в Санкт-Петербурге Италон Рум керамогранит Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość JamesPring Opublikowano 19 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 https://ensonews.info/12540-2/ Заказать SEO продвижение сайта в Санкт-Петербурге, стоимость сео продвижения сайтов Что такое web-аналитика сайта? Основные виды и метрики веб-аналитики. Список инструментов. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość JesseNat Opublikowano 22 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2022 https://www.tuvaonline.ru/remont-v-vannoj-i-sanuzle-kratko-no-jomko-o-plitke.dhtml Панно на стену купить в интернет-магазине Eparket МБ Керамика, Каталог.Сухие смеси Litokol, Цементные клеи Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi