Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Senność, ból kości i stawów oraz widoczne żyły na stopach

Gość klauvin

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczęło się od problemów z lewą nogą niecały rok temu. Czułam *rwanie*. Miejsce bólu ciężko było mi zidentyfikować, raz wyżej, raz niżej, z jednej strony jakby ból kości, z drugiej jakby ogólnie mięśnie, ból promieniujący. Bóle przeszły, a teraz napadają mnie takie same od czasu do czasu już i na oby dwóch nogach i w rękach - czasem to takie specyficzne bóle, np. nadgarstków, lekko promieniujące, rwące. Do tego od pewnego czasu jestem coraz bardziej senna, mogę spać i spać i spać, bez względu na to jak długo śpię w nocy. Przez pewien okres często budziłam się w nocy z suchością w gardle, często w nocy oddawałam mocz. Teraz z tym jest już lepiej, w ostatnim czasie zaniepokoiły mnie też widoczne żyły na stopach. Dodam, że często jest mi zwyczajnie zimno, w temperaturze, gdy innym jest ciepło, czasem wręcz gorąco, ja trzęsę się z zimna. Nie wiem czy problem ze wzrokiem, też ma z tym wszystkim związek. Cierpiałam na uciskowy ból prawego oka, zwłaszcza przy bólu głowy. Miałam robione wszystkie badania, ciśnienie w gałce ocznej, pole widzenia itd. wyszła mi tylko wada wzroku, ale problem z okiem pozostał. Jakieś dwa lata temu siedząc przy biurku po silnym ucisku w zatokach straciłam przytomność. Miałam robioną morfologię i mocz. W porządku. To był jednorazowy przypadek, od tego czasu nic więcej mi się nie przydarzyło, ale dochodzę inne niepokojące objawy, które opisałam. Ktoś może cokolwiek powiedzieć?... Aha, dodam, że nie piję, (no może okazjonalnie), nie palę, cierpię na astme, ale obecnie leki biorę tylko doraźnie, jestem pod stałą opieką pulmonolga. Mam 24 lata.

A w kierunku tarczycy i cukrzycy sprawdzone wszystko? Leki sterydowe na astmę mają negatywny wpływ na stan kosci. Mogą też po pewnym czasie nawet być przyczyna zaćmy.Jeżeli na rezonansie lub rtg zatok jest cos nie tak z zatokami, to może pomoże naświetlanie lampą solux?Czy nie spędzasz zbyt wielu godzin przed komputerem? Od tego też mogą się dziać sensacje z oczami , bóle głowy ,kręgosłupa szyjnego, ręki itd.Jesli nie, to moze zbadaj sobie krew w kier. reumatycznym.