Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drętwienie konćzyn, odruchy wymiotne i ataki paniki a nerwica

Gość Silvernet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, (tak pokrótce streszczenie) mam pytanie do Państwa mam 29 lat, rok temu przeżyłem 1 wszy atak paniki w sumie nerwicy lękowej 2 miesiące potem 2gi oczywiście diagnoza - nerwica.(pobyt w szpitalu leki chloranxen oraz parogen- nudności pieczenie w klatce piersiowej itp. drętwienie kończyn, karku) Po wypisie ze szpitala – jak Cię mogę. Od niedawna chodzę do psychologa. Zrobiono badanie krwi -ok, EKG- ok, borelioza -ok, tarczyca ok, dno-oka -ok, gastroskopia ok., w chwili obecnej czekam na rezonans RM i badanie EEG, ponieważ objawy nasiliły się byłem u neurologa i powiedziałem mu o nerwicy, ( wcześniej od 2 go ataku pojawiły się odruchy wymiotne,(meczę się już tak 7 miesięcy) nie wymiotuje treścią tylko mam odruchy i tak jest dzień w dzień przeważnie rano), dodatkowo doszły objawy od 2tygodni takie jak bóle nóg stawów, i teraz od 2 tyg, ucisk ból w głowie, przeważnie w 1dnym miejscu ale czasami przechodzi na drugą stronę (bardzo rzadko) bądź do przodu przy tym promieniuje do lewej żuchwy, oczywiście wzmożone teraz ataki paniki (jak drętwienie kończyn oraz karku i ból karku) ale jakoś sobie z nimi radzę, pytanie czy nerwica może dawać takie objawy iż na ten ból ucisk/kłucie nic nie pomaga? Leki przeciwbólowe (apap, ibuprom itp.) są nieskuteczne – jedynie trochę pomaga hydroxyzyna, czekam teraz na RM ale mam dopiero 26 września L Boję się trochę o moją głowę, jakieś sugestie co może pomóc na te bóle ? to jest tak jakby coś złapało i nie chce puścić, byłem przekonany że to nerwica ale teraz w to już zwątpiłem. Nie mam zaburzeń mowy, widzenia, tylko senność i nie chęć do robienia czegokolwiek. Czy ktoś z Państwa miał takie bóle głowy kłujące które nie odpuszczały? przeważnie w jednym miejscu podczas nerwicy ? jak sobie z tym poradzić ? Czasami ból ustaje na 2godziny a czasami jest cały czas. W chwili obecnej objawy to ten ból głowy z tyłu po lewej stronie, ciarki przechodzące przez głowę, odruchy wymiotne bóle stawów...

Ból głowy z tyłu po jednej stronie może się brać z wielu przyczyn .Jedną z nich są nieprawidłowości w kręgosłupie szyjnym.Jeśli takie występują [-skrzywienia, zwyrodnienia itp], wtedy pod wpływem np. dźwigania czegoś w jednej ręce może boleć głowa.Miałam coś takiego po wnoszeniu roweru po schodach.Teraz nie nosze nawet zakupów, chyba ,że w plecaku.I głowa nie boli.

Dziękuję za odpowiedź, byłem u znajomego który zajmuje się leczeniem kręgosłupa i miałem go nastawianego (kręgi) oraz zalecono mi ćwiczenia, stwierdził iż mam wadę postawy, jedna część ciała dłuższa od 2giej. Nie kwestionuję tego, głowa jakby trochę mniej boli, zastanawiam się dalej czy takie objawy mogą być od kręgosłupa ? A może jest tak iż część objawów mam od nerwicy a bóle głowy i karku od kręgosłupa ? Myślę też czy nie zrobić prześwietlenia, nie wiem w sumie co mam robić :( Wrócić do leczenia psychiatrycznego przyjmować leki na nerwicę, czekać na ten rezonans, czy po prostu ćwiczyć...Nie wiem po prostu czy lekarze mogą się mylić co do nerwicy a przeboje które mam są od pracy siedzącej przy komputerze, mało ruchu, ćwiczeń wada kręgosłupa itp...Czy wada kręgosłupa może dawać odruchy wymiotne oraz drętwienie ciała, bo ból karku to już sprawdziłem jak wykonuję ćwiczenia to jest lepiej - najpierw jak mi cierpnie wykonuję ćwiczenie i przechodzi. Nie chce się faszerować lekami znowu już przechodziłem przez to. Chyba najprościej będzie ćwiczyć poczekać na rezonans a do tego czasu nie faszerować się lekami, no i jak mi się uda zrobić prześwietlenie kręgosłupa.

Jest takie ćwiczenie na kręgosłup b. pomocne, gdy siedzi sie długo przy komputerze: stajesz tyłem do ściany w odległości do pół metra,podnosisz ręce do góry , głowę i górną częśc tułowia w tył przechylasz.Rękami opierasz się o ścianę [nad głową] w taki sam sposób jak opieramy się o podłogę ,gdy robimy mostek z leżenia.Myślę ,ze w twoim przypadku bardzo przydałoby ci sie pływanie.Jeśli umiesz pływać, to postaraj się pływać często. Pływanie nie tylko rozluźnia WSZYSTKIE mięśnie,ale też relaksuje,wpływa korzystnie nie tylko na kręgosłup,ale i na samopoczucie. Możesz też [ póki sa wakacje ] iśc do prywatnego gabinetu fizjoterapii i skorzystać z ćwiczeń i zabiegów fizykoterapoii [np. laser na kręgosłup szyjny i prądy Tensa na piersiowy-jeśli masz asymetrię w tym odcinku].Dwa tygodnie zabiegów plus ćwiczenia i pływanie na pewno dobrze ci zrobi. A tak na marginesie: każdy , kto ma wadę postawy powinien korzystać z fizjoterapii, z wyjazdów do sanatorium, by oddalic w czasie[nie cofnie się tego] wystąpienie zwyrodnien kości i stawów.Pozdr.

Witam postanowiłem napisać co u mnie słychać bo być może niektórzy mają takie same problemy, jestem po badaniu rezonansem magnetycznym - wszystko ok, jedyne zmiany to jamka malacyjna (nie ma to wpływu na objawy ani praktycznie na nic - nie istotna zmiana) bardzo mała oraz polip w zatoce po przebytej chorobie zatok w dzieciństwie. Poza tym wszystko oki obraz rezonansu prawidłowy, wniosek z tego jeden wszystkie objawy to NERWICA łącznie z kłuciem bólem głowy itp. Nie ma co się nakręcać w chwili obecnej mam ciągłe bóle głowy oraz odruchy wymiotne co jakiś czas - wszystkiemu winna jest nerwica więc jeśli lekarze stawiają taką diagnozę nie należy się nakręcać, niestety trzeba zmienić tryb życia i kontynuować psychoterapię i ew. leczenie farmakologiczne. Życzę wszystkim i sobie powodzenia w walce z nerwicą choć wiem że łatwo nie będzie... :-) Teraz co śmieszne wykonałem następujące badania i wydałem na to fortunę : - Borelioza wetsern Blot - Badania Tarczycy (zespół badań tarczycowych) - Badanie dna oka - Rezonans magnetyczny - Badania EKG serca z 7 razy - Wizyty u Kardiologa - Wizyty u Laryngologa - Badania Krwii Teraz jest to śmieszne bo nic mi nie jest żyję z nerwicą i nie umieram :-) jeśli ktoś ma pytania chętnie opowiem o objawach i jakie to może przybierać formy. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Co prawda jeszcze czeka mnie badanie EEG i RTG Kręgosłupa ale już tego nie będę robił bo po prostu nie widzę w tym żadnego sensu...

Czy pojawiały się takiej objawy jak: dziwne oddychanie (nie potrafię wyjaśnić), ból pleców między łopatkami, większe ciśnienie? 
I strasznie mnie piecze w klatce piersiowej i mam te wszystkie objawy. 
Już nie wiem co mam robic

Dochodzą jeszcze biegunki i brak apetytu. 
I zaczynam się nakręcać właśnie przez te wszystkie objawy, ze nie wiem co to jest i już się pojawiają czarne mysli

W dniu 18.08.2021 o 17:47, Gość Angelika napisał:

Czy pojawiały się takiej objawy jak: dziwne oddychanie (nie potrafię wyjaśnić), ból pleców między łopatkami, większe ciśnienie? 
I strasznie mnie piecze w klatce piersiowej i mam te wszystkie objawy. 
Już nie wiem co mam robic

Dochodzą jeszcze biegunki i brak apetytu. 
I zaczynam się nakręcać właśnie przez te wszystkie objawy, ze nie wiem co to jest i już się pojawiają czarne mysli

skad ja to znam... heheh 🙂 . a brak sensu i czekanie na noc? w nocy na dzień a w dzien na noc?? 

https://goldengalaxy.ru/terminy/chto-takoe-diversifikatsiya-prostymi-slovami Как получить медицинскую лицензию для салона красоты и зачем это всё нужно Приложение Лёгкие Деньги - YouTube Заработок от сотрудничества с китайской платформой может составлять десятки тысяч долларов.)~AEMacro(Cell(I,2,first)30 139,00)~AEMacro(Cell(I,2,last)33 171,00)~AEMacro(CellDelta(I,2,first,I,2,last)@club162431506] [club73088473