Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Trudności przy pobieraniu krwi a gęsta krew

Gość malwinazolsztynaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość malwinazolsztynaaaa

Prosiłabym jednak o interpretację wyników morfologii : KOBIETA 18 lat Morfologia : -Leukocyty 5,2 Neutrofile 52% (2,7) Inne(Eo,Bazo,Mono) 7,5% (0,4) Limfocyty 40,5% (2,1) -Erytrocyty 4,18 -Hemoglobina 13,5 -Hematokryt 37,5 % -MCV 90,5 fl -MCH 32,2 -MCHC 35,7 RDW-CV 13,3% -Płytki krwi 215 tys/ul MPV 10,9 fl P-LCR 32,80% PDW 12,9 Dodam,że krew pobierana do badania nie chciała lecieć, pielęgniarka musiała kłuć drugą rękę, bo z pierwszej wyleciało jakes 0,5 cm i przestało,2 pielęgniarki się dziwiły. Czy to może wskazywać, że mam zbyt gęstą krew ? w mojej rodzinie ta przypadłość występuje. Dodatkowo często czuję w prawej nodze (łydka) pulsowanie,jakby coś się gotowało.

Same liczby które napisałaś nic nie mówią. Musisz porównać do norm laboratoryjnych na wyniku na pewno je masz , w kazdym laboratorium są inne.A najlepiej z wynikami do lekarza który zlecał ci to badanie. Niedobór żelaza może dawac takie dolegliwości które opisałas w innym poscie.

Oczywiście, mam strzałeczkę w dół przy erytrocytach-jest ich za mało, natomiast hematokrytu mam za dużo. Czy ktoś może sie wypowiedzieć czy sa powody do obaw? dziwna sytuacja była właśnie przy poborze krwi, zwyczajnie nie leciała, więc pytam Państwa, czy to może mieć coś wspólego z nadmierną gestoscia? Oraz czy TSH 3,16 w wieku 18 lat (słabe paznokcie,włosy,uczucie zmęczenia ) nie jest aby trochę za duże? norma jest od 0,27-4,0 wg mojego laboratorium, jednakże spotkałam sie z opinią znajomej, która przy tsh 2,5 bierze leki.

Nawet gdyby to było w kierunku niedoczynności tarczycy to i tak lekarz musi zadecydować czy leczyć czy zrobić więcej badań. Sama nie będziesz się chyba leczyła??Prawda.? Moim zdaniem trzeba pozbierac wyniki i do lekarza ,na poczatek do rodzinnego . Same cyferki o niczym nie świadczą Nikt na forum nie postawi ci diagnozy nawet expert który czasami się tutaj udziela.

Erytrocyty są prawidloowe i hematokryt też ,nie wiem co to laboratorium ma za normy ,jakieś cudaczne .Jeśli 4 erytrocytów to mało u kobiety to ja nie wiem jaka byłaby norma .Tsh jest w normie więc nie ma się czego doszukiwać ,może znajoma jest po wycięciu tarczycy ?