Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nadmierna potliwość, huśtawki nastrojów i bezsenność a Pramolan i Dormicum

30arkadio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie...mam 36 lat i jestem uzależniony od benzodiazepin...:-(...nie biorę już dwa lata ale czuję się na prawdę fatalnie od miesiąca.....źle sypiam, okropnie się pocę i mam niesamowite huśtawki nastrojów...do tego doszły problemy z błędnikiem....byłem dziś u lekarza i przepisał mi pramolan i dormicum...czy ktoś mi coś powie o tych lekach?...oprócz tego biorę tylko pernazynę 3x po 25 mg...chyba się rozsypę...:-(

Witam, Proponuję nie rozsypywać się, bo nie warto. Proszę sobie wyobrazić, jak trudno będzie Panu pozbierać porozsypywane kawałki, czy pyłki... Nie wiadomo, na czym polegają problemy z błędnikiem. Chorobami błędnika zasadniczo zajmują się laryngolodzy i proponuję omawiać ze swoim laryngologiem sprawy błędnika. Pramolam jest łagodnym lekiem antydepresyjnym, ułatwiającym zasypianie i ważne jest jaką ma Pan stosować dawkę? Dormicum częściej stosuje się w warunkach szpitalnych i trudno jest mi się wypowiedzieć, czy taka kombinacja trzech leków o zbliżonym działaniu jest Panu rzeczywiście potrzebna? Być może przydatna bedzie w Pana przypadku kuracja w ośrodku leczenia uzależnień, zajmują się tym lekarze psychiatrzy oraz psycholodzy. Leczenie uzależnień od środków nasennych i uspokajających nie jest łatwe i dlatego wszyscy, którzy przesadnie często używają tych leków powinni zawsze to brać pod uwagę.