Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatania serca i zawroty głowy w pozycji siedzącej

Gość paula2266

Rekomendowane odpowiedzi

Gość paula2266

Witam. Mam 26 lat i od trzech dni zmagam się z dość dziwnymi objawami opisanymi w temacie mojego posta. Zaczęło się to od tego,że siedziałam w pracy (pracuję w biurze,ok.5 godzin siedzę przy komputerze) i potwornie zakręciło mi się w głowie,a parę sekund później dostałam kołatania serca. Poszłam do kardiologa,ekg wykazało przyspieszone bicie serca,dodatkowo od jakiegoś roku mam dodatkowe skurcze serca. Kardiolog zlecił zrobienie holtera (jestem umówiona na niego 3 września). Do tego czasu mam brać magnez i potas codziennie.Choruję także na chorobę Hashimoto i mam niedoczynność tarczycy-tutaj codziennie biorę euthyrox N 25. Zastanawiam się czy moje dolegliwości nie mają związku z bolącym kręgosłupem na odcinku szyjnym,który może być przeciążony przez moją pracę. Proszę o pomoc,bo zwariuję. Dziękuję

Witam, Proponuję nie wariować, bo nie warto. Bóle głowy mogą być związane z przeciżeniem kręgosłupa szyjnego, co jest dosyć częste przy wielogodzinnej pracy przy komputerze. Warto też zbadać TSH, być może dawka Euthyroxu, która obiektywnie jest mała, w Pani przypadu może być za duża i zaburzenia rytmu serca są wyrazem nadmiaru hormonow tarczycy. Trzeba zatem się upewnić, czy nie ma Pani teraz polekowej nadczynności tarczycy?