Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skurcze mięśni i zawroty głowy a nerwica

Rekomendowane odpowiedzi

Witam z tej strony Adrian borykam się z tym od dawna nie wiem nawet jak to opisać ale spróbuję tak jak umiem najlepiej a więc zacznę od paru miesięcy mam skurcze mięśni teraz one się nasiliły są bardzo uporczywe nikt tego nie zauważa z rodziny a ja to odczuwam i potem cały dzień mam zepsuty dodam że prawie całymi dniami siedzę przy komputerze w jednej pozycji nie wiem czy to od tego do kogo udać się po pomoc ? a teraz powiem co się jeszcze dzieje mam takie dziwne zawroty głowy nawet nie wiem czy to można nazwać zawrotami głowy rodzice karzą mi na siłę znaleźć pracę ale jak mam pracować z takimi objawami jak zawroty głowy na dodatek te skurcze mięśni naprawdę nie wiem jak mam funkcjonować w otoczeniu wgl mam wrażenie że każdy zwraca uwagę na mnie i się nabija a ja jestem normalnym człowiekiem to że mam papierek od urodzenia że choruje na dziecięce porażenie mózgowe to nie oznacza że nie jestem normalnym człowiekiem bo funkcjonuje całkiem normalnie choć czasami robię coś wolniej ale to mnie nie powinno wykluczać z codziennego życia i okręcania się między ludżmi dodam także że chodziłem do psychologa i wystawił papierek że niby wszystko w porządku było parę wizyt po prostu stwierdził że jestem w porządku gdy ja czuję że zemną się coś dzieje gdy idę do lekarza rodzinnego w Wolsztynie do przychodni to twierdzi że zemną jest wszystko w porządku i machnie ręką a gdy mówię żeby mi zlecił jakieś badania to nic nie odpowiada proszę was o pomoc

Ciężko mi powiedzieć czy to nerwica, Ja mam nerwicę serca i przeważnie czuję duszności ... znajdź innego lekarza, skurcze mogą oznaczać wiele chorób, bądź żadnej ... zwiastują także pląsawicę. Radzę Ci iść zasięgnąć porady innego specjalisty. Mam nadzieję, że to Ci minie. Pozdrawiam.

Weź skierowanie do neurologa,może on ci coś doradzi,albo skieruje do poradni chorób mięśni.Zobacz w internecie gdzie najbliżej twego miejsca zamieszkania znajduje się poradnia chorób mięśni.Może jednak neurolog ci pomoże i nie będziesz musiał nigdzie jeździć. Neurolog może co zrobić lub skierować na badanie EMG---które może wiele wyjaśnić co dzieje się z mięśniami.I jeszcze jest bad. krwi: - CK kinaza kreatyny,które też coś o mięśniach może powiedzieć.Moim zdaniem powinienes sobie załatwić grupę inwalidzką-stopień lekki lub umiarkowany.Osoby ze stopniem umiarkowanym mają dużo łatwiej ze znalezieniem pracy, bo pracodawcy mają jakieś ulgi zatrudniając taką osobę.Jednym słowem rusz głową w tej sprawie.

I zajmij sie ruchem na świeżym powietrzu.Ile można siedzieć przy kompie........Na basen chodź,albo na rower,albo nawet szybki marsz z kijkami.Pływanie relaksuje i rozluźnia wszystkie mięśnie.Chyba jest ktoś dla ciebie życzliwy z kim mógłbyś sie gdzieś wybrać?A jeśli nie ma, to przecież są różne stowarzyszenia,kluby skupiające ludzi o podobnych zainteresowaniach....można sie postarać o np. turnus rehabilitacyjny w uzdrowisku... jest wiele możliwości.Siedzenie w domu jak w klatce to nie jest wyjście.

Jeśli w pobliżu masz gabienet rehabilitacjii, to może pójdziesz na 2 tyg. na jakieś zabiegi, gimnastykę,masaże....itd.Jeśli oczywiście rodzice moga ci za to zapłacić-jakieś 400 zł mniej więcej. Ważne żebyś z domu się ruszył,a nie grał ofisry.Nie pękaj, tylko do dzieła.!!!Tyle jest mozliwości!

Gość MilenaUU

Faktycznie dziwne masz objawy, ale nie pomyślałeś, że to może być właśnie przez Twój styl życia? Może faktycznie jesteś za nerwowy i dlatego masz takie objawy. Ja ćwiczę, jem zdrowo, relaksuję się i nie mam od jakiegoś czasu skurczów mięśni. Biorę też Chela Mag B6 i jestem zadowolona z efektów działania. Jeśli Twoje objawy będą się nasilały to idź do lekarza, może Ci coś doradzi.