Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nagły ostry i kłujący ból w sercu

Gość samaria

Rekomendowane odpowiedzi

Gość remigiusz
witam wszystkich tez mam takie bole ostre klucie jak by serca czy okolicy , nie wiem co mi jest a czasu na lekarza nie mam praca praca a po za tym sie boje ze moze to byc cos powaznego , prosze napisac co mi jest jak ktos wie help me . 5554720 lub milnikiel@op.pl.
Gość cecylia
Witam. Ja równiez mam takie bóle, zaczeło sie kiedy moj maz wyjechal za granice do pracy. Potem było juz tylko gorzej, kiedy to ja wyjechałam do niego juz na stałe. W nocy mialam takie ataki, ze omło co pogotowia nie wzywalismy bo bylam pewna ze to zawal...Podowiadywałam sie troche, poczytałam i to nerwobóle zaczełam jesc magnez. Ulzyło troche po 3 miesiacach, ale dalej mnie czasem meczy..szczególnie po wypiciu alkoholu...
Cześć. Mam 20 lat i w sumie podobne objawy do Was wszystkich: -ostre bóle w sercu -częsta zgaga -duszności -rzadsze bóle w całej klatce piersiowej W sumie do niedawna się tym wcale nie przejmowałam, ale ostatnio jakoś bardziej zaczęłam. Martwią mnie niektóre rzeczy m.in. to, że na minutę nawet przy spokojnym leżeniu mój puls wynosi ponad 90 uderzeń i to, że znajomi z którymi mieszkam mówią mi, że w nocy strasznie ciężko oddycham jakbym się dusiła, a co najważniejsze to nie mam od paru tygodniu okresu, chociaż z nikim nie współżyłam. Te ostre bóle w sercu trwają średnio jakoś od 20 sekund i nie są zbyt długie jednak często bolesne. Proszę pomóżcie mi, jeśli wiecie co może mi dolegać to dla mnie bardzo ważne. Pozdrawiam.
Gość Karolina
Mam prawie 19 lat i do tej pory mam te ataki bólu od kiedy tylko pamiętam:( kiedyś próbowałam iść z tym do lekarza, ale bałam się, że coś mi wykryją poważnego, ale z drugiej strony chciałam żeby mi powiedzieli co to jest. Do dziś jeszcze nigdzie z tym nie byłam... Najgorzej boli mnie przed miesiączka i tuz zaraz po... Często też mnie to łapie jak za szybko coś chcę zrobić lub kiedy ostro kłócę się z kimś bliskim... W styczniu tak mnie ścisnęło, zakuło, złapało (nie wiem jak to dosłownie określić) tak że zgięło mnie w pół, nie mogłam chodzić, mówić, leżeć, a jak mama chciała mi pomóc i złapała za lewą rękę to tak strasznie mnie bolała... Nie wiedziałam co zrobić, chciałam nie oddychać żeby nie bolało, jak leżałam na prawym boku to coś przechodziło ale dopiero po jakiejś półtora godzinie całkiem ustało... Czasami boję się że to może kiedyś być dla mnie finałem:( w nocy myślałam że to może zawał ale to inaczej wygląda... Moja mama ma problemy z sercem od dzieciństwa i myślałam że może też to ma jakieś podłoże...Teraz jednak częściej myślę, że to przez te nerwy... nikt tu chyba nie napisał co stwierdził lekarz tylko domysły...szkoda, ale dzięki za rady z tą wodą;) zobaczymy...
Mam 14 Lat . I ok 10 lat zaczeło mi sie to samo . Kłucie w sercu nie moglam sie ruszac przez jakies pare minut , odychalam ledwo co .Byłam u lekarza powiedział , że to nerwobóle coś tam spowodowane rosnienciem .. Mialo mi po jakis 2 latach przestac i dalej to mam . Mam syrop który pommaga ale jak mialam czeste ataki i bralam go czesto to mi juz nie pomaga ..... Jade do kliniki Chorob serca .... Nie wiem co to i boje sie...
Gość Izusia.. ;d
Ja mam tak od ponad pół roku.. Ale pierw boli w jelicie 5 min.. A potem baaaardzo mocno w sercu i trwa 30 sek.-1,5 min.. Odkąd zaczęłam palić.. Byłam u lekarza i mu sie do tego przyznałam.. A on mi powiedział, że to nie przez fajki.. Mam 15 lat.. Przepisał mi krople milocardin.. Miałam je brać 3 razy dziennie po 10 kropel.. Brałam 1 miesiąc.. I teraz od września nie piję bo poprostu zapominam.. Kiedy piłam pomagało, a teraz boli.. Lekarz powiedział że to przez nerwy.. Ale sama nie wiem..

BOZE OD 4 ROKU życia nie coś jest w tym życiu dziwne każdy ma jakieś problemy ja też czasami sobie nie radzę bywa tez tak że mam załamanie nerwowe i naprawde nie potrafię z tego wyjść ale jak słyszę że małe dzieci maja wade serca to naprawde ja wolę umrzeć i komuś pomóc ale nie takie małe dzieci no co się dzieje na tym świecie okropnego ja też czuję ostre kłucie w sercu bolą mnie płuca jak by mi ktoś miał je wyrwac z klatki piersiowej i naprawde to nie jest przyjemne uczucie wiem jak się musicie czuć ja tez to czuje i to ostro:(

Gość Monika1305

Witam, U mnie występują identyczne objawy, jak te opisane przez Was w pierwszych postach. Ból pojawiał się z początku sporadycznie, średnio raz na miesiąc. W ostatnim tygodniu się nasilił, pojawiał się nawet co pół godzin, wciąż coraz dłuższymi falami. Zgłosiłam się do dyżurnej przychodni, tam dostałam skierowanie na kardiologie do szpitala. Zostałam dokładnie przebadana, w celu definitywnego wykluczenia problemów z sercem, lekarz sprawił na mnie wrażenie bardzo rzetelnego. Oto co mi powiedział po EKG I ECHOKARDIOGRAFII: Bóle związane z sercem występują nad piersiami. Moje bóle dotyczyły *lewej okolicy podżebrowej*, także z sercem związku nie mają. Wykluczono zapalenie otrzewnej i wszystkie tego typu rzeczy. Skierowano mnie teraz na rentgena oraz usg jamy brzusznej. Rozpoznanie: *obserwacja w kierunku nieokreślonych chorób i stanów*...

JA też miewam takie bole u mnie to nie jest jakaś nowość bo w wieku 5-6 lat mi się to zaczęło i byłam wtedy z tym u lekarza no badania wyszly pozytywnie.Po tym badaniu zdarzały się rzadko bardzo rzadko bywało ze przez rok miałam spokoj albo kilka razy w roku ale ostatnio od 2 lat te bole znowu wracają ... mam 14 lat ... i są takie jak własnie opisujecie ostre kłucie w sercu nie moge oddychac tylko tak płytko bo jak wezme wiekszy wdech to bol sie nasila u mnie roznie to sie utrzymuje ok 2 minut jakis rok temu mialam taki bol w nocy obudziłam się i trwał mniej więcej godzine moze poł... też zaczynam sie niepokoic i jesli wiecie czym to moze byc wywołane to piszcie z gory dziękuję :)

Cześć ja mam już 25 lat i też ma te bule od dłuższego czasu. Zaczynają się dopiero jak jestem zdenerwowany, to moja teoria bo nie miałem ich od kilku lat. Wczraj byłem bardzo zdenerwowany i na drugi dzięń dostałem takiego szkurczu serca że ciężko to opisać. Prawdopodobie to z przyczyny nerwowej!

Gość MedicineStudent

Nie zastanawiac sie tylko isc zrobic EKG!!!! przyczyn moze byc 100 tysiecy. mozna sie tez pokusic o badanie krwi. Jak wyjdzie ok - faktycznie obstawiam nerwobole A jak cos innego to wszystko piknie wyjdzie. Dodatkowe skurcze wcale nie sa takie do zbagatelizowania wiec nie lekcewazyc!!! PS. Ja, studentka medycyny tez cos takiego miewam od miesiaca, raz przy wysilku raz nie, trwa pare sek i to typowo klujacy bol mm sercowego... ekg jeszcze nie robilam bo sesja ;p ale nie omieszkam sobie zrobic na praktykach w wakacje... pozdrawiam :)

Hey, ja mam 19 lat i właśnie przed chwilą miałam taki atak ból.. W zasadzie ciągle mnie boli, a zaczęło się.. praktycznie od niczego. Siedziałam przy laptopie, próbowałam się uczyć i to przyszło samo z siebie. Położyłam się na chwile, próbowałam płytko oddychać, nie panikować, kiedy się skończyło wróciłam do pozycji siedzącej, ale wciąż przy gwałtownym ruchy, przy podniesieniu ręki, czy przy próbie wstania, czy głębszym oddechu zaczyna mnie kłuć! Nie wiem, czym to jest spowodowane. Wcześniej już miałam takie bóle, niektóre trwały 10-20 sekund, jedno ukłucie i po wszystkim, ale to było jakieś.. pół roku temu! Byłam u kardiologa, ale tylko dlatego, że wykryli mi szmery, dosyć poważne szmery i przebadali mnie tylko pod tym kątem. Robili mi EKG, ale nic nie wykryli.. To na pewno nie są nerwobóle, tak jak tutaj niektórzy piszą.. Te bóle muszą mieć jakąś inną przyczynę. Boje się, naprawdę boje się co to może być. I szczerze mówiąc czasami mam te najgorsze myśli, ponieważ matka mojego ojca umarła na zawał, a ja mam najprawdopodobniej jej geny, także.. Całe życie przede mną, nie chce się bać, że niespodziewanie umrę!