Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca ustające przy leżeniu na boku

Gość Patryk Anonimek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Patryk Anonimek

Witam, mam 17 lat i od około 8 lat mam problemy z sercem. Otóż średnio (raz na 3 dni) napada mnie kołatanie serca, takie że robi mi się słabo i czuje bicie serca w caaałej klatce piersiowej, odnoszę wtedy takie wrażenie jakby wokół serca coś było taki jakby ,,osad** ?? I takie jest wrażenie że po usunięciu tego osadu wszystko by wróciło do normy, ale podkreślam to tylko wrażenie tego ,,osadu**. Kiedyś jak mnie złapało potrafiło trzymać nawet 3 godziny !!! Byłem u lekarza, nosiłem holter miałem USG nic nie wykazało, akurat wtedy mnie nie złapało :/ Lekarz przepisął magnez i tyle. Jednak nic to nie dało, postanowiłem znaleźć jakiś sposób aby szybko kołatanie ustało i po tylu latach znalazłem... próbowałem wydychać powietrze, brać pełne wdechy, uderzać się w pierś nic to nie dawało, ale... w końcu znalazłem, gdy położę się na lewym boku, kołatanie ustaje nawet po 5 sekundach. Gdy kołatanie ustaje, jest takie wrażenie jakby serce się na 3 sekundy całkowicie zatrzymywało, i dopiero bardzo ciężko zaczyna ruszać, nieraz przy tym powstaje umiarkowany ból serca :/ Dodam że przez całe moje życie wypiłem poniżej 1l alkoholu, wypaliłem poniżej 10 papierosów bez zaciągania się. Żadnych jeb**ych narkotyków NIGDY nie brałem ani żadnych dopalaczy. Co to za cholerstwo mnie męczy od tylu lat ?????