Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w okolicach łopatek promieniujący do szczęki

Gość Seweryn34567

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Seweryn34567

Witam, około dwóch tygodni temu złapał mnie dziwny ból. Najpierw pojawił się dziwny ucisk pod prawą łopatką, później też pojawił się ból lewej łopatki. Po chwili ból przeszedł w okolice barków oraz z przodu klatki piersiowej też pod barkami a oprócz tego mocny ból szczęki z prawej strony ból trwał około 30min. Następnego dnia pojechałem do lekarza i zrobił mi Ekg na którym wykazało że jest wszystko w porządku jeżeli chodzi o serce. Wczoraj znów złapał mnie taki ból promieniujący do prawej części szczęki, ból szczęki był dosyć mocny że zaczęła boleć cała głowa i po 30min znów się uspokoił. Mam 34 lata i od 12 lat grał w piłkę nożną amatorsko. Trenuje 2 razy w tygodniu gdzie wysiłek fizyczny jest dość spory i nigdy w trakcie ani po nie miałem żadnych bóli. Bóle o których pisałem wcześniej zdarzyły się w czasie siedzenia w dniu gdy nie miałem treningu. Dodam że jak się położyłem na plecach ból jakby zelżał, ale gdy przewróciłem się na któryś z boków ból się nasilał oraz mocno promieniował do szczęki. Czy powinienem zrobić jeszcze jakieś badania kardiologiczne? Czy po EKG mogę całkowicie wykluczyć problem serducha?