Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nudności i odbijanie się a ciało obce w żołądku

Gość zaniepokojony

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zaniepokojony

Dzień dobry. Jestem człowiekiem który od lat mocno się stresuje i panicznie boi się operacji.Od początku napiszę jak zaczęła się moja historia.W poprzednią środę połknąłem z jedzeniem przez przypadek część mostka protetycznego, to był taki prawie centymetrowy odłamek trochę w kształcie muszelki co na zębie był.I olał bym tą sprawę gdyby nie sensacje żoładkowo-jelitowe które zaczęły się od piątku.Były to nudności i uczucie pieczenia w okolicach pępka, nudności były już w piątek, brało na wymioty ale nie zwymiotowałem.Do tego doszły sensacje jelitowe, wzdęcia i biegunka.Poza tym wiadomo objawy niestrawności czyli odbijania, mdłości nudności takie nieprzyjemne uczucie zwłaszcza po jedzeniu.Odbijania przynosiły ulgę.Na noc musiałem pić colę bo bym nie zasnął z powodu tych nudności.W niedziele jakby objawy trochę ustały.W ogóle teraz nudności nie są takie jak były zdecydowanie mniejsze ale od czasu do czasu jeszcze mnie bierze.W poniedziałek wyczytałem ze to cos moze utkwic w żołądku albo tam dalej w jelitach ispowodać przebicie żołądka.I oczywiście objawy się nasiły, rano żołądek i brzuch jakbym miał kamien, scisniety, ból jest ale słaby rozpierający od czasu do czasu i też od czasu do czasu pali mnie w żoładku.Jeszcze na dodatek w nocy obudziła mnie biegunka i wzdęty brzuch.I dziś byłem u rodzinnego lekarza, który od razu powiedział że to nerwy i tylko nerwy.Zbadał mi brzuch i mówił że miękki i w porządku itp gdyby mi przebila ta część mostku coś tam w żoładku czy jelitach to bym miał twardy brzuch i leżał dawno na oddziale.Czy jest to możliwe że nerwowo tak się nakręciłem i zareagował na to mój żołądek i jelita na tą sytuację? Bo gdy wyczytałem wczoraj że to może w żołądku (rzadko bo rzadko) zalegnąć to od razu już objawy zaczely narastac, już ściska, pali i rozpiera.Rano wstałem znów żołądek jak kamien.A tak obserwuje czy gdzie nie krwawie itp i nic.Poza tym nie mam zadnej gorączki a rozbicia.Więc jak radzicie? Poczekać trochę jeszcze czy objawy miną czy jednak to może mi tam zalegać w żołądku ta część mostka? Czy dawno już to wydaliłem i nie przejmować się.Poza tym żołądek mimo tych dolegliwości pracuje normalnie, co ciekawe nawet głód odczuwam, mimo tych dolegliwości i nawet zbierania na wymioty mogę swobodnie jeść.Jelita też pracują mimo tej biegunki dzisiaj.

Jak to się skończyło? Nerwy czy faktycznie coś zalegało? Ja połknęłam 5mm kawałek drucika ortodentycznego zakończonego małą plombą żeby nie rysował ust od środka ale z drugiej strony był już chyba strony, bo się odłamał. Też się denerwuje i czuje objawy ale może to nerwy.