Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w mostku i kłucie przy schylaniu się

Gość Kamil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! przepraszam ze zakladam nowy temat ale jestem w desperacji :( otoz od kilku dni mam bole w mostku, jest to takie klucie przy schylaniu sie przy glebszych oddechach roznych gwaltownych ruchach. Jak nacisne na mostek to tez czuje bol, nigdy wczesniej takiego czegos nie mialem. Pojawil sie z dnia na dzien, bez zadnych ostrzezen ;/ po 2 dniach zanikl ale dzis znow sie pojawil ;/ W poniedzialek ide do lekarza zeby zobaczyl co to jest, problem w tym ze we srode ide do wojska ;/ i nie bede mial czasu na zadne badania :( Widzialem ze kilka osob ma podobne objawy ale chcialbym sie zapytac co myslicie o moim bolo :( nie chcial bym alby mi w wojsku cos strzelilo i kapota ;/ prosze o pomoc. Z gory dziekuje.
strzelac w wojsku to ty będziesz ale na poligonie,tak bez zbadania i wyników to nic nie mozna powiedzieć,moze to być natle nerwowym.może to być od kręgosłupa,może to być zapalenie nerwu mostkowo-żebrowego,czyli sam widzisz możliwości wieleale prawde to powie ci lekarz po zbadaniu,czyli głowa do góry i odwagi panie przyszły szeregowy,miłego pobytu w ojsku a jakby co to odpisz pa
Czesc Kmail zamist myslec o chorobie naucz sie juz piosenki *Przyjedz mamo na przysiege* bo masz to z obawy jak tam bedzie w wojsku. Poprostu jestes caly czas zdenerwowany. Moj chlopak mial podobnie, jak dostal bilet do wojska.A teraz zdrowy bo juz za 2 m-ce wychodzi z woja.I wiesz teraz to jest prawdziwy mezczyzna, a jak szedl do woja to nawet ze strachu mdlal. I glowa do gory. Pozdr.
Czesc. Moj chlopak tez ma bilet do woja, i wyjezdza w czwartek do GUBINA narazie nie mysli o zdrowiu tylko balujemy.A zdrowy tez nie jest,ale wiesz co jak juz masz bilet to z lekarzem juz nic nie zalatwisz. Jest poprostu za pozno.zycze ci przyjemnej sluzby szeregowcu. a jak pisala poprzedniczka to my dzis juz spiewamy piosenki zolnierskie. hej
Witam !!! też mam taki ból w mostku ... Ja się nie przejmuje ani nie stresuje wojskiem bo chce iść do wojska i czekam na tą chwile ... tylko martwi mnie ten ból . Nieraz jest nie do wytrzymania ... jutro ide do lekarza ... Zobaczymy co mi powie na ten temat ... Pozdrawiam poborowych którzy idą do Rzeszowa *PODHALAńCZYK* ... 3MCIE SIE ...
ja byłem u lekarza z tym bólem i porobiłem barania i z badań wyszło że jestem zdrów jak ryba ... i że to jest na tle nerwowym .. Tak ! tylko ze ja nie mam sie czym denerwować i czym to jest spowodowane to lekarz sam nie wie ... byłem nawet u paru lekarzy i żaden nie wie co to jest ... jeden zaprzecza drugiemu mimo badań ... mówią ze nawet złe odżywianie sie może być przyczyną lub niewysypianie się ... stwierdził żebym chodził systematycznie na basen i to pomoże ... trochę śmieszne bo co ma basen do bólu w mostku ... PS : DZIWNY JEST TEN ŚWIAT ...
Gość magda z krakowa
Ja mam coś podobnego, też nie mam pojęcia co to jest i czy iść w ogóle z tym do lekarza. Pojawiło mi się po przeziębieniu. Nagle (najczęściej po wysiłku lub rano) pojawia się ukłucie, przy schylaniu się nasila nie do wytrzymania, aż nie można oddychać po czym po 10 minutach odpoczynku mija, czuć mały ból jeszcze przez 1h przy głębokich wdechach. Nie mam pojęcia co to jest. Najlepsze, że ostatnio pojawił mi się przy bieganiu jak miałam założony czytnik tętna i poziom mojego tętna wcale nie był jakiś straszny - 160 (czyli dla mnie idealny do spalania tłuszczu), przy moim wzroście i wadze i wieku górna granica to 220 więc jak widać do niej było jeszcze daleko. Nie pale, nie pije, trenuje kolarstwo, nie mam się czym stresować. Poza tym ten ból nie budzi lęku więc raczej nie jest na tle nerwowym.

Odczuwam ból w górnej części mostka podczas wygięcia ciała na boki, jakiegoś szybszego ruchu prawą ręką - częsko mam ból po tym jak nosze moją córe 6 kg :), albo podczas wstania z fotela czyli wykonuje ruch jak przy pompkach - Nie mam problemów z oddychaniem, puls w normie - mam nadzieje że to tylko zapalenie jakiegoś mięśnia - co o tym myślicie??

Ja to dostałam wczoraj czyli 31.grudnia w dzień sylwestra siedząc przy komputerze ( pozycja schylona) zaczęło mnie kuć w mostku - kłuje przez chwile i puszcza , nasila się przy schylaniu lub zgięciu - dodam iż cały czas mam jakąś infekcje wirusową i w nocy męczy mnie kaszel- strasznie się boję ale jakbym miła dostać zawał już by było po mnie. Mam 31 lat i borykam się od 5 lat z nerwicą - często mam kłucia i dodam iż mam zszargane kegi szyjne odcinek C-5 C-6 więc już sama nie wiem z czego mnie kłuje - z zaziębienia ( kaszlu) , nerwicy , czy z kręgów szyjnych :) Makabra - Pozdrawiam :)