Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zaburzenia rytmu serca po angienie a dziedziczenie wady serca

Gość girl

Rekomendowane odpowiedzi

mam 14 lat, niedawno leżałam w szpitalu, ponieważ podejrzewali u mnie zapalenie mięśnia sercowego.zaburzenie rytmu mam od kąd pamiętam, ale po przebytej anginie(którą też wyleczyłam w szpitalu) nasiliły się, sa odczuwalne (właśnie dlatego podejrzewano zapalenie mięśnia sercowego) wszystkie badania wyszły dobrze, mam tylko podwyższone tętno i skoki ciśnienia i niedomykalność zastawki 1 stopnia. moja młodsza siostra ma wadę serca- wspólny kanał przedsionkowo komorowy(nie ma zespołu downa gdyż właśnie ta wada występuje najczęściej u dzieci z tą chorobą) mój dziadek również miał wadę serca. moje dodatkowe skurcze (mocno odczuwalne) pojawiają się najczęśniej kiedy jestem aktywna fizycznie, ale nie towarzyszy mi przy tym uczucie niepokoju, lęku jak w niektórych przypadkach, czuję sie normalnie nie uwzglęgniając tych zaburzeń. często mam przy tym zawroty głowy. czy to może być jakaś choroba uwarunkowana genetycznie? może wiecie co mi dolega?? odp! serduszko