Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybkie bicie serca, ból łydki i ataki duszności

malutka941

Rekomendowane odpowiedzi

Ratunku juz nie wiem co mam z soba robic......od miesiaca mialam wkrecone ze mam zakrzepica bo bolala mnie łydka wkoncu udalam sie na pogotowie wyniki dobre dimery 192 w normie......poszlam na usg dopplera żyły czyste zakrzepicy nie uwidoczniono,,,......tydzien temu wstalam z łózka karmic synka i poczulam si bardzo zle......tętno mi bardzo wzroslo...serce bilo mi jak szalone odlozylam dziecko wyszlam na balkon i przeszlo......4 dni temu zaczela znow bolec mnie lydka bolala troszke przez dwa dni i przeszlo.....i znowu zaczela sie panika ataki dusznosci......nie boli mnie w klatce tylko ta dusznsc i osłabienie......czy to nerwica

Witam, Pomimo wszystko trzeba się upewnić, czy nie ma Pni zatorowości płucnej, chociaż nie było dotychczas pełnych danych na zakrzepicę żylną kończyn dolnych. proponuję zgłosić się jednak ponownie do szpitala. Być może trzeba będzie zrobić tomografię komputerową klatki piersiowej. Gdyby otrzymała Pani leczenie heparyną w zastrzykach podskórnych (np lek o nazwie Clexane) - wówczas prawdopodobnie trzeba będzie przerwać karmienie piersią. Proponuję jednak ponownie zgłosić się do lekarza lub bezpośrednio do izby przyjęć swojego szpitala.