Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Wkret

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem od 5 miesiecy po pewej imprezie ostrej gdzie pilem i i duzo palilem znalazlem sie w szpitalu z ostrym kolataniem serca ogolnie z wrazeniem ze zaraz umre ledwo oddychalem zygalem co chwile i miałem dziwny niespokój od brzucha az do klatki (chodzenie mrówek) z uderzeniami az do glowy mialem echo 6 razy ekg gastroskopie i wykryto ze mam przewlekly niezyt zoladka i leczono mnie bioprazolem. Ze szpitala wyszedlem

Witam mam 20 lat problem od 5 miesiecy po pewnej imprezie ostrej gdzie pilem i i duzo palilem znalazlem sie w szpitalu z ostrym kolataniem serca ogolnie z wrazeniem ze zaraz umre ledwo oddychalem zygalem co chwile i miałem dziwny niespokój od brzucha az do klatki (chodzenie mrówek) z uderzeniami az do glowy mialem echo 6 razy ekg gastroskopie i wykryto ze mam przewlekly niezyt zoladka i leczono mnie bioprazolem. Ze szpitala wyszedlem po 3 dniach ledwo chodzilem po domu czulem sie jak kaleka mialem przytykanie w klacie ze przy szybszym ruchu ledwo oddychalem minelo po kilku dniach ale zostalo ostre kolatanie serca ktore mam caly czas czy to w dzien czy w nocy ciagle odbijanie z rzaladka spiety zoladek mrówki non stop. I tak bylo cały czas a kiedy chodzilem znowu pic bylo ciezko na kacu znowu wiec przestalem pic i palic wogole zaczalem duzo cwiczyc biegac lepiej sie odzywiac ale kolatanie serca zmienilo sie w pulsowanie tetnic i calego brzucha i (mrówki dalej zostaly) nie moge sie polozyc bo strasznie mi wali tetnica w brzuchu zoladek mam dalej scisnienty bylem juz u wszystkich lekarzy nie wiem co mam robic dodam ze mam lekko zapadnieta klatke ale bylem z tym u specjalisty i mowil mi ze nie ma potrzeby zeby cos z tym robic. Ogolnie nie mam checi do niczego ostatnio to cos co we mnie siedzi mnie ostro wykacza myslalem ze mam nerwice ale przy nerwicy czasami objawy miaja a ja mam je caly czaas. Pojechalem do szpitala pokazelem echo dla pewnej doktorki i powiedziala mi ze mam wypadajacy platek sercowy czy cos takiego i dala mi lek : PROPRANALOL wszystko by bylo w porzadku ale jak jezdze rowerem dopiero wtedy nic nie czuje a jak usiadne albo klade sie do spania wtedy mam dziwne uczucie jak bym mial odleciec i te pulsowania caly czas pomocy proszeeee !!!!!!!!!!!!!!! ZADEN LEKARZ NIE MOZE MI POMOC ODWIEDZILEM ICH MNOSTWO

Te uderzenia aż po głowe wraz z uczuciem dziwnego osłabienia to są kołatania serca w postaci skurczy dodatkowych.Ale lekarzem nie jestem. EKG nic nie wykazuje to znaczy że nie masz ich cały czas. Musisz zribić sobie USG serca i podstawa EKG holter 24 h. Myślę że masz nerwicę serca (nerwica lenkowa) albo niedobory pierwiastków. Ale mówię lekarzem nie jestem jedynie mogę doradzić zrub te badania nalepiej prywatnie.