Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w klatce piersiowej, szybkie bicie serca i mdłości

Gość Alicja21

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Alicja21

Witam! Wczoraj wieczorem leżąc już w łóżku zaczęłam odczuwać ciężar w klatce piersiowej, bardzo ciężko było mi oddychać dodatkowo co jakiś moment czułam kłucie w sercu. Mam dopiero 21 lat, dlatego bardzo się tym przejęłam. Dodam, że czułam się w tamtym momencie bardzo osłabiona, mój wzrok nie był tak dobry jak zwykle, był taki jak chwilę po przebudzeniu. Do tego dochodziły lekkie mdłości, serce bardzo szybko biło po chwili i głębokich oddechach uspokoiło się po czym znowu biło szybciej. Stałam przy otwartym oknie, chodziłam, ale w dalszym ciągu czułam się bardzo dziwnie, leżąc i próbując zasnąć co chwilę zrywałam się wstając z takim samym bólem po czym zaczęły boleć mnie strasznie ręce, czułam ból i brak siły aby je podnieść do góry. Już wcześniej zaobserwowałam, że coś jest nie tak, ponieważ od dłuższego czasu drętwieją mi ręce, żyły są strasznie napuchnięte. Często w nocy budziłam się z tego powodu, ponieważ ból nie pozwalał mi spać. Często w ciągu dnia czuję jakby moje serce przez chwilę przestało bić po czym znowu zaczęło, a wtedy musze wziąć głeboki oddech, nie wiem czy dobrze opisuję to uczucie bo jest bardzo dziwne. Zamierzam wybrać się z tym do lekarza, wiem, że już dawno powinnam to zrobić, ale jestem typem takiego człowieka który w momencie gdy sam widzi, że coś już naprawdę jest nie tak wtedy dopiero wybiera się w odpowiednie miejsce. Rozumiem, że wszystkie moje wątpliwości rozwieje lekarz i wyniki badań, ale pragnę zaczerpnąć choć troszkę informacji od osób, które może były w podobniej sytuacji i coś na ten temat wiedzą. Czekam na odpowiedź ;)