Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się, czy ból nóg może być objawem nerwicy lękowej. Ten ból nie jest normalny. Czuje go w różnych miejscach często w tych samych ale jest coraz gorzej. Najpierw byl tylko w lydkach a teraz czuje to wlasciwie w całym ciele. Jest piekący, ściskający, rozrywajacy albo poprostu zwykły ból. To trochę tak jakby bolały mnie żyły... Nie potrafię tego opisać ale od tego bólu w nogach zaczely sie u mnie duszności, napady strachu, myśli ze zaraz umrę a poza anemia wszystko w badaniach które do tej pory miałam bylo wszystko ok. Teraz czekam na badanie EEG i rezonans głowy. Ale czy te bóle mogą być objawem nerwicy?

Witam, Trzeba ustalić jak poważna jest anemia (po polsku: niedokrwistość). W miarę możności warto wyjaśnić jaka jest jej przyczyna i czy nie ma wskazań do rozpoczęcia leczenia? Najczęściej przyczyną niedokrwistości (anemii) jest niedobór żelaza i wtedy można brać preparaty żelaza w tabletkach. Być może opisywane dolegliwości są związane z anemią. Proponuję porozumiewać się ze swoim lekarzem i cierpliwie czekać na wykonanie uzupełniających badań.

Hej Paulina, ja mam to samo, te bóle ciężkie do opisania, neurolog mnie popukała młotkiem w kolana i zbadała, stwierdziła, że to nerwica i wszystkie bóle dikuczają mi z jej powodu. Też mam napady paniki, co świadczy o tym, że na pewno mam nerwicę (plus dużo innych typowo nerwicowych objawów) ale też ciężko mi uwierzyć, że takie bóle kości, stawów i mięśni, coś jakby żyły też, mam tylko przez nią, czeka mnie jeszcze wizyta u reumatologa. Najgorsze jest to, że lekarze nie są najchętniejsi do wysyłania, na badania, a człowiek dostaje szału nie wiedząc skąd się to wszystko bierze, pogłębia to lęk niesamowicie i wszystkie najgorsze choroby świata się sobie wkręca. Jesli możesz, to daj znać, jak się u Ciebie potoczyło i czy coś się wyjasniło. Mam nadzieję, że wszystko okej.

Ja też choruje na tą przekleta nerwice mam już dość ciągle coś się ze mną dzieje jak nie gardło to serce kolacze jezyk dretwieje kuje w klatce piersiowej ból i spiecie łydek to jest jakiś koszmar urodziłam miesiąc temu dziecko a nie mogę normalne życ bo ciągłe myślę że umrę że zrobi mi się zakrzep choć miałam robione dwa dni temu usg doppler obu kończyn i wszystko jest ok ale dalej myśli się klebia w tym temacie. Najgorsze jest to że karmie jeszcze piersią i nie mogę brać leków chociaż zauważyłam że juz mam coraz mniej pokarmu przez ten stres i nerwy. Mam już dość nie daje rady z własną psychika. Oczywiście chodzę na psychoterapię ale efektów nie widać. 

Gość Znerwicowany

Witam, 

U mnie w ostatnich tygodniach pojawił się nawrót nerwicy. Biorę w chwilach ataku paniki leki jednak nie zawsze jest to dobrze rozwiązanie bo człowiek robi się senny. Zmagam się z tym paskudztwem od 2000 roku. Bóle nóg, rąk, kolki pod prawą czy lewą łopatką albo w skroni czy z tyłu głowy są nieodłącznym elementem tej dziwnej choroby. Czasem bywa że człowiek układa ciało w takich pozycjach o jakich by normalnie nie pomyślał. Najgorszy w tym wszystkim jest lęk przed śmiercią, unieruchomieniem, utratą oddechu, utratą kontroli nad swoim ciałem. Są dni, tygodnie a nawet miesiące gdzie jest ok. Lecz gdy przychodzi nawrót to człowiek nie ma pojęcia  co zrobić by odeszło.

Hej, mam nerwice lękową i od paru dni dziwnie bolą mnie nogi… zaczęło się od kłucia, mrowienia stopy i czuje to teraz w łydkach. Dodam tez, ze w jednej nodze mam żylaka do usunięcia(niewielkiego), ale ból odczuwam w obu nogach. Wcześniej miałam wiecznie „zawały” ,  tak teraz strach o nogi poprzez żylaka i zastanawiam się czy nie przeniosłam tej nerwicy na nogi o strach o zator… nagle weszło mi na obie nogi. Dziwne to takie. Chirurg naczyniowy twierdzi, ze tak szybko zator się nie zrobi, bo ten żylak nie jest aż w tak złym stadium - ale wiadomo lekarz nie jest jasnowidzem. Wiem, ze nerwica żywi się każdym strachem i uderza tam gdzie dotyczy problem. Pomóżcie bo osiwieje 🙈

Mam nerwicę lękowa i depresję.Biore lek Elicea od kilku miesięcy.Chwulami jest tylko lepiej.Mam bóle nóg okropne,chwilami aż ciężko mi chodzić bo są ciężkie i mam wrażenie że się przewroce.Ostatnio jak się zdenerwowałam to mnie tak sparaliżowało,aż wykręcali.Badania mam ok,rezonans miałam pod kątem stwardnienia rozsianego.Wszystko ok.Do tego pocenie,kołatanie serca,pieczenie ciała,szczypanie już sama niewiem jak to nazwać.Nie wspomnę już nawet o codziennych bólach głowy.Juz nie mam siły.Musze jakoś funkcjonować bo mam dzieci,w tym jedno małe.A zapomniałam dodać że od roku szumy uszne i często drżenie ciała.Nienawidze tego,odechciewa się żyć!

https://goldengalaxy.ru/terminy/chto-takoe-diversifikatsiya-prostymi-slovami Опросник Surveys – реальные отзывы о surveys.su Advantages, Disadvantages, Types Ключевые особенности мобильной добычи цифровых валют. Обзор самых популярных приложений для майнинга со смартфона. Расчет рентабельности такой работы.)~AEMacro(Cell(I,2,first)30 139,00)~AEMacro(Cell(I,2,last)33 171,00)~AEMacro(CellDelta(I,2,first,I,2,last) Причиной недовольства зарплатой становятся возрастающие потребности, да и темпы инфляции подстегивают к постоянному увеличению доходов.

https://goldengalaxy.ru/zarabotok-v-internete/kak-zarabotat-dengi-v-tvittere Ответы Mail.ru: Как заработать 150 рублей за 1 день в интернете? тролей прошу уйти Strategy4you Несколько месяцев назад я совершенно случайно в сети наткнулся на один внешне ничем)~AEMacro(Cell(I,2,first)30 139,00)~AEMacro(Cell(I,2,last)33 171,00)~AEMacro(CellDelta(I,2,first,I,2,last)@club162431506] [club73088473

W dniu 6.08.2022 o 23:41, Gość Gosc napisał:

Mam nerwicę lękowa i depresję.Biore lek Elicea od kilku miesięcy.Chwulami jest tylko lepiej.Mam bóle nóg okropne,chwilami aż ciężko mi chodzić bo są ciężkie i mam wrażenie że się przewroce.Ostatnio jak się zdenerwowałam to mnie tak sparaliżowało,aż wykręcali.Badania mam ok,rezonans miałam pod kątem stwardnienia rozsianego.Wszystko ok.Do tego pocenie,kołatanie serca,pieczenie ciała,szczypanie już sama niewiem jak to nazwać.Nie wspomnę już nawet o codziennych bólach głowy.Juz nie mam siły.Musze jakoś funkcjonować bo mam dzieci,w tym jedno małe.A zapomniałam dodać że od roku szumy uszne i często drżenie ciała.Nienawidze tego,odechciewa się żyć!

Mam te same objawy I nerwice lękowa.  Czy u Ciebie to dalej nerwica?