Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Karina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od jakiegoś czasu odczuwa dziwne bóle w okolicy serca czasem kłócie z lewej strony pod sercem taki cięzar w klatce piersiowej , uczucie duszności cześto wieczorem dolegliwości występuja okresowo, dodam że trenuję bieganie od paru lat proszę o jakieś wslkazówki co to może być
kiedys miałam tak samo bałam się że to zawał objawy podobne ból w klatce piersiowej podobny jak by przełknęło się duży kawałek żółtka od ugotowanego jajka na twardo. drętwienie ręki czasem aż do łopatki i lęk itd często to mnie dopadało teraz rzadziej ale już mam na to proste lekarstwo. lekarze nieraz mi robili badanie ekg w czasie tego bólu i nic nie wiedzieli co to jest jedynie mówili że to na tle nerwowym no ale bolało i chciałam pomocy bolało nieraz parę godzin. przez przypadek w jakiej zielarskiej gazecie przeczytałam art. jak są takie bóle w klatce to najlepiej miec w lodówce butelkę wody i jak taki ból dopada to wypic duszkiem szklankę zimnej wody. i pomaga natychmiast ból przechodzi stosuję to od 15 lat . moja mama też tylko ona miesza tą wodę z taką co stoi bez lodówki bo boi się o gardło ale też jej pomaga. jak jestem poza domem to są sklepy które sprzedają napoje z lodówki wypróbuj może i tobie pomoże zwykła zimna woda. myslę że ta zimna woda cos tam odblokowuje i natychmiast pomaga. pa ewita
Elo. No właśnie też mam coś podobnego. Kilka miesięcy temu trenowałam bieganie ale miałam problemy z brzuchem, a gdy one się skończyły to mam następną *wymówkę* by nie biegać... ;/ Ból w lewej piersi, uczucie duszności, a czasem zawroty głowy, nierówny rytm serca, tzn. taki przyspieszony ale nierówno i niepokój - na tym polegają te moje ataki. Mam to od niedawna, jakieś 3 tyg. Trwa to od kilku do kilkunastu minut po kilka razy dziennie. Nie wiem co z tym robić, do lekarza nie pójdę, bo to strata czasu. Z tym brzuchem mi nie pomogli (byłam u 3 lekarzy), wszyscy uznali, że od 3 lat mam surcze brzucha z powodu stresu lub po prostu mój brzuch jest jakiś słabszy, bo każdy ma jakąś część ciała lub narząd słabszy niż inne. Myślę, że to totalne bzdury i w ogóle masakra... nie wiem po co się tyle lat ci lekarze uczą skoro i tak wiedzą tyle na ten temat co ja czyli NIC.
Do Anita 16. * Nie wiem co z tym robić, do lekarza nie pójdę, bo to strata czasu.* Jeżeli nie chcesz isc do lekarza to chociaż idź i zrób sobie prywatnie Echo serca około 100 zł - to wykluczy jakąś wadę , a jeżeli cos jest to wtedy z tym pójdziesz do kardiologa. ŻYCZĘ ZDROWIA. A tak z autopsji to nerwica ma różne oblicze i niestety wyniki są dobre, bo badania nie widzą takich bóli. Czasem pomagają leki na depresję którą może lekarz zaaplikować tak chociaż na 3 do 6-ciu miesięcy i jeżeli wtedy ból nie dokucza to mamy pewność, ale to echo serca polecam bo jak wynik będzie dobry, to odejdzie strach że z sercem jest coś nie tak.