Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle serca, pękanie naczynek krwionośnych i krwawienie z nosa

Gość Asia Basia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Asia Basia

Witam. Jestem Asia mam 19 lat i mam dziwne dolegliwości z serduszkiem :( Mianowicie... Serduszko zaboli mnie czasem tak lekko a czasem tak ze nie mogę ustać na nogach :(( Pękają mi naczyńka wszędzie :/ wcześniej nie kiedy krew z nosa mi leciała teraz puki co nie powtarza się to :) A jak się tak mocno zdenerwuje i zaczynam łapać oddech to nie dam rady oddychać tak mam jak małe dzieci kiedy się zachodzą :/ Do tego też prawie codziennie mnie boli głowa :( Dodam ze cierpię na nadciśnienie . Proszę powiedzieć mi co mi jest ? W miarę możliwości... Nie mam jak iść do lekarza ponieważ pracuje za granicą :/ Z góry dziękuje i pozdrawiam.

A skąd u ciebie nadciśnienie/Może pijesz dużo coli albo napojów energetycznych?Albo kawy?Albo ze stresu? Pij na czczo wodę przegotowaną z miodem rzepakowym i sokiem z cytryny, nie pij napojów słodkich ze sklepu, tylko gotuj gar kompotu na cały dzień np. z jabłek z cynamonem i goździkami.,albo pij wodę z miodem i cytryną. To najzdrowsze picie.I dużo pij.Chyba możesz sobie zrobić badanie krwi : morfologia z rozmazem i OB/ To na pewno niedrogo kosztuje,a może wiele wyjaśnić.Na Nagły ból serca na tle nerwowym dobrze jest napić się neospasminy albo nervosolu.W polskich sklepach jest.Badanie zrób koniecznie.Nie bierzesz żadnych leków?

Gość ASIA BASIA

Nie mam pojęcia skąd u mnie nadciśnienie :( A kawę pije już dłuższy czas i bardzo dużo teraz już ograniczyłam z 5 na 2 i napoje kolorowe też lubię pić . A i swego czasu bardzo dużo się denerwowałam :( Tabletek nie biorę żadnych . A co do badań to mam zrobić morfologie ?