Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Leki po koronografii a problemy z wypróżnianiem się

Rekomendowane odpowiedzi

Mam podwójne stenty,od 10 m-cy,zażywam Polokard,Clopidogrel,Nebinad,Atoris,Nolpaza,od 5-ciu,tygodni,mam coraz większe kłopoty ze stolcem,/tworzy się coraz wiekszy i twardszy korek/,mój kardiolog twierdzi,ze nie ma to zwiazku z w/w,lekami,lekarz POM,?rodzinny/,odsyła mnie do kardiologa,co mam robić,-czasami tak sie musze napinac,że boję sie ,że coś mi pęknie w głowie. Prosze o pomoc, Zbigniew.

Warto odwiedzić gastrologa ,bo może winne sa jelita a nie leki .Przeczytaj sam ulotki może coś znajdziesz kóry lek może powodować takie kłopoty ,póki co polecam nasiona babki płesznik bądź siemię lniane .Oba te ziółka zażuwać na noc żeby nie kolidowały z podaniem leków i utrudniały ich wchłanianie .

Powinno być zażywać nie zażuwać :) I jeszcze biorąc na pół godziny przed jedzeniem Nolpazę popij ją szkalnką ciepłej przegotowanej wody ,nie dwoma łykami tylko pełną szklanką .Albo jeszcze jeden sposób kup suszone śliwki ,ale takie prawdziwe w warzywniaku suszone a nie z marketu pakowane w oleju ,zamocz na noc w ciepłej wodzie takiego suchotnika i zjedz już po Nolpazie pół godziny a przed śniadaniem .

Witaj Zbigniewie .Tak się składa ze POlocard który jest tabletką dojelitową czyli nie powinien podrażniać żołądka ,podrażnia go jak cholera .Nie wiem czy można go czymś zastąpić ,to już lekarz musi zadecydować .Skład Polocardu to po prostu aspiryna ,nie wiem może zamień na Acard ,może on będzie lepiej tolerowany ,oczywiście tą samą dawkę .A może mógłbyś brać Aspirynę w tej dawce -bo nie raz Polocard podrażnia a paradoksalnie Aspiryna nie .Ale to już tylko lekarz .