Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca, pulsowanie w mostku i uczucie gorąca

Gość Heniek12

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Heniek12

Piszę tu z pewnego powodu gdyż od jakiś 2 miesięcy jest mi strasznie słabo w głowie, kołatanie serca, pulsowanie w mostku, uczucie gorąca. Dziś byłem u fryzjera i jak mi pani po głowie dotykała myślałem że odlecę tak mi było słabo czy to coś poważnego i badania jakieś warto zrobić?

Idź do lekarza i zrób sobie badania krwi:OB, morfologię z rozmazem,poziom ,sodu,potasu,wapnia, magnezu, TSH,glukozy.,Może to coś wyjaśni.Dużo pij,np. wodę z sokiem z cytryny i miodem.Ale nie przed badaniem.Jest upał.Może pijesz za mało?Albo pijesz nie to,co powinieneś?

Gość Heniek12

Biorę codziennie 2x magnez z potasem i coś jeszcze, wit. C. Piję normalnie. Krew robiłem to było ok. Ciśnienie ciągle mam takie samo 115/75 puls 80. Tylko ciągle jakoś słabo mi w głowie takie uczucie dziwnej słabości. We wtorek mam wizytę u lekarza niech mi daje skierowanie na rezonans, krew i coś jeszcze bo już nie mogę.

Gość Heniek12

Dodam że rodzinny lekarz podejrzewa że to nerwica ale wątpię ale chociaż... Co tydzień od miesiąca mam inne objawy. Najpierw chodziłem jakbym wypił pół litra, potem serce waliło i było mi nagle gorąco, potem duszności, suchość w ustach, potem jakby dziwność świata i na początku nic mi się nie chciało mówić nawet siły nie miałem.. I ciągle mi słabo w głowie od tamtego momentu.

Ja mam to samo. Robilam badania: morfologia echo serca holter próbę wysilkowa i wszytko ok. A ja ciągle źle się czuję. Mam nieraz takie uczucie jakbym była pijana, jakby powietrze nie dochodzilo mi do glowy u boję się że wtedy odpłyne. Już sama nie wiem jakie jeszcze zrobic badania. A u Ciebie coś się wyjaśniło?