Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pogorszenie stanu zdrowia po udarze

Gość Miska33t

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Miska33t

Witam. Proszę Was o pomoc i szczerą wypowiedź. Sprawa jest dość skomplikowana. 1 lipca mój ojciec miał wylew. Leżał nieprzytomny 3 dni. Obudził się w czwartek lekko kontaktował. Miał sparaliżowana lewą stronę. Najgorsze jest to, że stało się to ponad 700 km. Od mojego miejsca zamieszkania. Moi rodzice są po rozwodzie. Zadzwoniłam do lekarza, nie chciał mi podać zbyt wiele informacji. Powiedział tylko, że od wczoraj stan się znacznie pogorszył i zapytał kogo ma zawiadomić w razie śmierci. Więcej nie chce mówić. Mnie niestety nie stać na jeżdżenie i dowiadywanie sie co z Tatą... powiedział, że jeśli to przeżyje to będzie rośliną. Jakie są rokowania dla takich ludzi? Chciałabym znać prawdę. Może ktoś z Was spotkał się z takim stanem. Nastawiam się na wszystko jednak wolalabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce. pozdrawiam

Rokowania zależą od: ogólnego stanu zdrowia przed udarem, Tzn. czy ma jakieś inne choroby [cukrzyca,nadciśnienie itd], wieku Pacjenta , od czasu jaki upłynął od zaistnienia udaru do udzielenia pomocy w szpitalu, oraz od miejsca w mózgu, do którego nastąpił wylew.

W mojej pracy bardzo często mam do czynienia z ludzmi po udarach .Tak jak napisała poprzedniczka wszystko zależy od obszaru w mózgu jaki został zniszczony udarem .Niektótrzy pięknie się *zbierają *po ,niektórzy są roślinami .Wszystko zależy też od podejścia samego pacjenta ,niektórzy leżą jak kłody ,drudzy zaś ćwiczą i współpracują odzyskując częściową sprawność .Loteria

Gość Miska33t

Dziękuję za odpowiedzi, cieżka sprawa... Jak napisałam spodziewamy się wszystkiego, jednakże chodzi mi głównie o to, czy w takim stanie śmierć po przeżytym tygodniu jest możliwa tak jak powiedział lekarz, czy może jest większa szansa, że przeżyje, nawet jeśli będzie rośliną..