Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból z lewej strony pod żebrami u dziecka przy wypróżnianiu się

Rekomendowane odpowiedzi

Moja córeczka urodziła sie 7 miesiącu ciąży blizniaczej . Teraz będzie miała 7 lat. Wszystko było ok aż do w czoraj kiedy powiedziała mi ze jak sie załatwia to po lewej strony pod żebrami z boku boli ja . Zaczynam sie martwić bo jeszcze nie zdarzyło mi sie zeby moje dzieci albo ktoś znajomych miał bóle po lewej stronie przy oddawaniu moczu czy kału . Czy to może być coś poważnego ? Proszę dopiszcie

Daj jej się napić siemienia lnianego i niech dużo pije.Tylko nie coli i napojów ze sklepu,ale np. wodę przegotowaną letnią z sokiem z cytryny, niech je śweże czarne jagody....Może to coś z jelitem grubym jest.Do jedzenia dodaj jej kminek z majerankiem [można posypać na chleb z masłem i przykryć serem biały czy czymś innym.Kminek i majeranek należy zmielić w młynku do kawy w proporcji wagowej 1:1.Potem dokładnie wymieszać i trzymać w zakręconym słoiczku.Dodawać 3x dziennie do jedzenia po jednej czwartej łyżeczki,dla dorosłych - do dwóch łyżeczek dziennie .Kminek z majerankiem działają na jelita rozkurczowo i przeciwzapalnie.Trzeba uważać co je-nie hamburgery ,frytki i kebaby.Tylko lekkie jedzenie.Nie czereśnie,ale owoce bez pestek: maliny, jagody.,Jajka tylko na miękko,biały ser zrobiony przez mamę ze zsiadłego mleka,a nie ze sklepu,zupę jarzynową na kurczaku,jeśli mięso to np. pulpety w sosie koperkowym z kaszą jaglaną.Dzieci b. lubią kasze jaglaną z owocami,nawet suszonymi [np.żurawiny,śliwki suszone]]i polaną masłem..,surówkę z marchewki z jabłkiem.Jednym słowem coś lekkiego.Być może mała najadła się czereśni i nie ma się czym martwić?Warto spróbować z kminkiem i majerankiem.