Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BARTOSZO

Witam.. Chciałbym przedstawić swój problem.. od jakiegoś dłuższego czasu miałem podrażnione jelito i zacząłem chodzić po lekarzach.. usg jamy brzusznej, badania krwi różnego rodzaju, badanie moczu, morfologia już nawet nie wiem która, gastrolog itd.. nikt nie potrafił mi pomóc przez co 2 lata chodziłem w stresie.. jelito się wyleczyło kiedy zastosowałem diete.. ale w między czasie pojawił się nowy problem.. ZBLADŁY MI CAŁE RĘCE I MAM WRAŻENIE ŻE BRZUCH RÓWNIEŻ.. zaczeło się od tego że jak byłem bardzo zestresowany to mrowiło mi w dłoniach.. a tak bardzo przegrywałem ze stresem że któregoś dnia zaczeły mi przepełniać się żyły na dłoniach i delikatnie piec (uczucie w dłoniach troche jak przy założonej wyżej opasce uciskowej) unosiłem często dłonie do góry żeby mi spłyneła krew z dłoni.. po jakimś czasie zacząłem zauważać że ręce zaczynają być coraz bardziej blade jak ściana z odcieniem szarości momentami, jak nigdy na rękach nie było widać mi żył tak teraz je widze (jakby krew z rąk uciekła na stałe) często mam zimne dłonie i stopy, co ważne, jak już czuje że nie jest mi zimno w dłonie i stopy, to mam przy tym uczucie GORĄCA w dłoniach i stopach a są po prostu ciepłe albo normalnej temperatury, przestraszyłem się że to może być od serca i zrobiłem EKG ale wynik był bardzo dobry. Czasami spada mi temperatura ciała (na 3 godziny) do 35,5 np. Jedyne co wyszło mi z badań krwi to podwyższony cholesterol i LDL, dodam tylko że jestem bardzo nerwowym człowiekiem i często podczas nerwów mam kołatanie serca, szczególnie wieczorem, tętno sięgające 108, jeszcze objawem który mnie często męczy to osłabienie, czasami czuje się osłabiony. Bardzo prosze o pomoc, czy to zbladnięcie rąk (ucieknięcie krwi z rąk) mogą być przez nerwice ???? czy może przez tarczyce ???? chorobe krążenia ???? a może przez ten za wysoki cholesterol ????? albo chociaż co może być powodem tego bo już trace siły, każdy lekarz mnie odsyła z kwitkiem....

Każdemu pod wpływem emocji, nerwów serce szybciej bije,to samo po wysiłku.Jeśli lekarze cię odsyłają, to pomyśl co sam mógłbyś w tej kwestii zrobić.Uważam,że mogłyby ci pomóc masaże dłoni za pomocą takich drewnianych wałków do masażu dłoni i stóp.I nie podnoś tych rąk do góry,bo przecież wtedy krew odpływa.Chyba ,że na krótką chwilę,a potem gwałtownie w dół i strzepnąć dłonie,to wtedy więcej krwi napłynie.Dużo ruszac dłońmi i palcami,ćwiczyć.To poprawi krążenie.Jest nalewka ziołowa na krążenie Venoforton.Jest tez esceven=wyciąg z kasztanowca.Dobrze robi na zimne stopy, to może i na dłonie pomoże.Mojej siostra zimne stopy bardzo pomogło,ale dopiero gdy zaczęła trzecie opakowanie.Co to obniżonej temperatury, to pojęcia nie mam.Dobry masz termometr?