Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie skoki ciśnienia na tle nerwowym a wylew

Gość hhvjvbh

Rekomendowane odpowiedzi

Gość hhvjvbh

Czy skoki cisnienia na tle nerwicowym180/105, 150/115 grożą wylewem?Przyznam,że te wartości pokazują się niespodziewanie.nie musze sie niczym zdenerwowac.Wszystkie badania mam zrobione.Jeśli chodzi o serce,to jest wszystko dobrze,tylko mam czasami wysoki puls.Czy powinnam sie tym przejmowac.Takie ciśnienie utrzymuje sie przez 7-15 minut,po czym samo spada.Takie ciśnienie objawa sie drżeniem,szumem w uszach,spięciem mięśni,uczuciem pełności w głowie.

Proponuję porozumieć się ze swoim lekarzem. Gwałtownie wzrosty wartości ciśnienia tętniczego są niekorzystne i mogą stanowić zagrożenie udaru mózgu. Dlatego trzeba tak dobrać leki, żeby tych wzrostów ciśnienia nie było. Warto mieć zawsze ze sobą lek, który można zastosować w razie wzrostu ciśnienia. Np. Captopril. O tym jednak, jakie stosować leki - zadecyduje lekarz.

Gość dobrarada

No to teraz się wystraszyłam. mam to co Ty autorko i sama już nie wiem co robić. badania ok a skoki są, nie wiem jakie wartości bo to zazwyczaj dzieje się poza domem i też są to chwile ale jednak bardzo dokuczliwe w odczuciach