Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Noga w gipsie przy bloku przedsionkowo-komorowym

Gość mic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam blok przedsionkowo komorowy 2 stopnia i zaburzenia przewodzenia.Wczoraj mam założony gips na noge.Noge miałem spuchniętą.Po załozeniu gipsu noga mi zdrętwiała i tak sie utrzymuje 2 dzień ,noga jest zimniejsza od drugiej.Mam ochote ten gips zdjać bo nawet jak chodziłem w lato, to jak zdejmowałem skarpete to czułem ulge.Mam 33 lata Może mieć ten gips negatywny skutek na serce?

Witam,tak dla ogolnej inf,ja miałam gips,ale noga tak puchła,ze myslałam ze oszaleję bol okropny ,palce sine i niestety ale musieli mi sciagac i teraz mam ortezę.musi to koniecznie u Ciebie ocenic lekarz,zrobia zdjęcie nawet z gipsem i bedzie wiadomo co jest nie tak.ja do dzis mam siną i opuchniętą noge,co podobno nie powinno juz tak wyglądac,ale czekam na tk nogi aby to ocenic.zycze wyjasnienia sytuacji,ale z lekarzem nie forum,pozdrawiam

Niewiem,biore te zastrzyki ,na noc zdejmuje gips a na dzień zakładam na opaski zaciskowe tak umiejętnie rozciołem ,że spełnia swoją role.Na dzień jak zakładam to ta noga jest zimniejsza od drugiej i drętwieje ,a na noc jak mam zdjęty to jest ok.Chyba wogóle go zdejme.Może sie zrośnie.To jest złanana 3 kość śrudstopia z lekkim przemieszczeniem.A do lekarza to musiałbym jechać autem,a narazie nie mam czym.

Witaj w klubie ja mam złamana kosc łódkowata,:( moze idz do lekarza i załatw sobie ortezę ja nim załatwiłam sobie wizyte na fundusz ,(kolejki u nas jak ciort ale sie udało po kilku tygodniach)to kupiłam orteze,i w sklepie dostałam papierek na zwrot kosztow ok 230 zł ,udało sie załatwic u lekarza papierek i fundusz zwrocił juz mi za ortezę 90 %,wszystko dowiesz sie w sklepie medycznym.zdrowia zyczę,pozdrawiam

Myślę ze robisz sobie dużą krzywdę .Zamiast iść do lekarza i powiedzieć o objawach ,rozcinasz gips i go zdejmujesz ......zrosnąć się na pewno zrośnie tylko pytanie jak .Czy czasem nie będzie do łamania i składania chirurgicznego .Nie masz kolegi ,rodziny kto mógłby ciebie podwieźć do lekarza ,do por.chirurgicznej ?

Mój kol. jak miał złamaną kość śródstopia, to lekarz nie pozwolił mu w ogóle stawać na tę nogę.Pożyczył balkonik na kółkach i przez 2 chyba tygodnie poruszał się po mieszkaniu o tym balkoniku podpierając się tylko zdrową nogą.