Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle głowy w okolicach czoła i skroni

Gość Shantal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Od ponad tygodnia miewam bóle głowy w okolicy czoła i skroni po lewej stronie głowy.. Czasem ten ból jest przeszywający. Po sześciu dniach, odkąd zaczęły się bóle głowy, poszłam do lekarza internisty. Tam dostałam zastrzyk z ketaniolu i, przepisano mi ketanol w kapsułkach a także dostałam skierowanie do neurologa. Tam z kolei skierowano mnie na badania komputerowe głowy, które mam dopiero na 8 lipca...Po ketanolu na jakieś 5-6 godzin mam spokój z bólem, ale nadal powraca. Zanim jednak pojawiły się bóle głowy przypomniałam sobie, że miewałam wcześniej zawroty głowy i czasem występowały odrętwienia opuszków palców dłoni...Ostatnio okazało sie również, że popsuł mi się wzrok , bo od jakiegoś czasu mam problemy z odczytaniem drobnego druku( co nie miało miejsca rok temu). W związku z tym mam dwa pytania : 1) co może być powodem tych bóli głowy..; .2) czy biorąc ketonal, i mając nadal powracające bóle głowy moge pracować w hałasie przy maszynach i na nocna zmianę?...czy mam poprosić lekarza o zwolnienie na czas leczenia...Z poważaniem - Shantal

Gość SylwiaMigrenka

Witaj. Idź do okulisty i zbadaj wzrok, może masz wysokie ciśnienie wewnątrzgałkowe, które powoduje bóle głowy oraz prowadzi do jaskry jeśli jest nieleczone. Możliwe są jeszcze migreny , które trwają czasami kilka dni i nocy. Powodzenia

...byłam u okulisty...miałam komputerowe badanie wzroku ...na jedno oko mam +1, na drugie -1....dlatego mam wątpliwośći aby to było normalne aby w ciągu roku tak szybko zepsuł się wzrok...:(...teraz pozostaje mi czekać na tomografię komputerową głowy....Stresy w pracy też nie pomagają mi dojść do siebie...:(...

A badałaś poziom prolaktyny? Czy masz regularne miesiączki?Jeśli jest za wysoki poziom prolaktyny [wydzielanej przez przysadkę] , to mogą być bóle głowy i zaburzenia wzroku.Ale to może być jedna z WIELU przyczyn.Może warto i to sprawdzić.Proste badanie krwi wykluczy to lub potwierdzi.