Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rozrusznik serca a tatuaż

Gość Kasia1513

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kasia1513

Witam Miesiac temu mialam wszczepiony stymulator serca z racji bloku 3 stopnia. Teraz chcialabym poprawic istniejacy juz tatuaz, ktory znajduje sie na lewej rece, na nadgarstku ale slyszalam ze niektore maszynki moga zaklocic dzialanie stymulatora. Bylam w salonie gdzie bede robic tatuaz i prosilam zeby zrobiono przy mnie *symyuacje* za pomoca naprostrzej maszynki, ktora nie ma jakis magnesow ani skomplikowanych ukladow. Maszynka byla wlaczona kilkanascie, ja siedzialam tak jak do robienia tatuazu i nic sie nie dzialo. Czy mimo to istnieje jakies zagrozenie. prosze o szybka odpowiedz. Z gory dziekuje.

Witam kasię, Proponuję zapytać w pracowni kontroli stymulatorów, w której jest kontrolowane urządzenie, które Pani wszczepiono, czy można stosować u Pani urządzenia do wykonywania tatuażu? Jeżeli są wątpliwości, to bezpieczniej będzie zrezygnować z tej metody robienia tatuażu. Natomiast można nosić inne ozdoby, które mogą się okazać nawet bardziej atrakcyjne, niż tatuaż.

Cześć Kasia, chciałam zapytać czy już robiłaś ten tatuaż? ja jestem zapisana na wrzesień i nigdzie nie znalazłam informacji że nie można, znam kilka osób ze stymulatorem które robiły tatuaż i nic się nie działo, w pracowni stymulatorów powiedzieli, że nie mogę mieć rezonansu magnetycznego, nie zbliżać się najlepiej do piły łancuchowej, młotu pneumatycznego i musiałam wyjąć z samochodu cb :-)

Cześć, ano widzicie jak to jest, ile osób ze wszczepionymi urządzeniami, tyle opinii... podobno moc urządzeń do tatuaży ma zbliżoną moc co urządzenia profesjonalne do włosów i paznokci, więc pewnie przetestuję to na sobie i jak będą już wiedziała, to dam znać, myślę że jest trochę osób zainteresowanych tym tematem, a prawda jest taka, że lekarz i pracownia stymulatorów zawsze powiedzą, że nie robić... :P

Do JOCER, Witaj, też miałem blok przed-kom. II+/III i mam od maja 2013 stymulator, Jest dobrze, czasami bdb lub ZNAKOMICIE :), ale też miewam podobne do Ciebie objawy, głównie późnym wieczorem przed snem *uczucie jakby strachu połączone z paniką, dziwne szarpnięcia serca, pulsowanie itp*, ja bym to nazwał artytmią, kołataniem serca, pewną dziwną nerwowością.. W moim przypadku mam wrażenie pomaga magnez, którego mam za mało po ostatnich badaniach (1,49, gdzie widełki zaczynają się od 1,9 do 2,4..5), połykam Magne B6 5..6 tabletek dziennie i jest duuuuzo lepiej, Ponoć pomiar magnezu we krwi nie jest w 100% miarodajny, więc zobacz co da przyjmowanie magnezu, poczytaj w google http://www.roik.pl/magnez-ulubiony-pierwiastek-prof-juliana-aleksandrowicza-czy-badanie-poziomu-magnezu-we-krwi-jest-miarodajne-list-od-richarda/ lub https://www.google.pl/#q=poziom+magnezu+we+krwi Pozdrawiam DarekA .. co do rytmu, to NIE MARTW SIĘ !! :) ja na początku (po wszczepieniu) miałem aż 96 % stymulacji, a ostatnio bardzo mało,ostatnio na próbie wysiłkowej kardiolog powiedział, że stymulator/rozrusznik nie pracuje ...) SERCE SIĘ SAMO REGENERUJE !!! i rytm naturalny powraca, trzeba na to czasu..

Witam! Dzisiaj miałam robione dwa tatuaże Kochani, wszystko jest OK :-) Myślę, że taka informacja się przyda, wiem, że zainteresowanie tym tematem jest bardzo duże wśród osób posiadających stymulator serca, a informacji niestety brak, ja osobiście przekopałam cały internet i nikt nie potrafił mi udzielić takiej informacji..... poszłam więc na żywioł i zdrowy rozsądek..... maszynki do robienia tatuażu to nie elektrownia ani rezonans magnetyczny, więc niczego nie zakłóci, nie rozmagnesuje itp., itd. pozdrawiam wszystkich gorąco :-) oczywiście tatuaż to sprawa indywidualna i przed jego zrobieniem należy się naprawdę bardzo dobrze zastanowić, to pamiątka na całe życie, ja nikogo broń boże nie namawiam tylko udzielam informacji, której sama nie miałam :-)