Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Obniżony hematokryt

Gość Adam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zaniepokoiły mnie moje ostatnie wyniki morfologi krwi. Myślę że na wstępie powinienem zaznaczyć iż jestem sportowcem wyczynowym i wspomagam sie farmakologicznie. Dokładnie wit.B12 Wyniki przed cyklem: Wyniki po cyklu: WBC-4.5 WBC-4.4 RBC-4.99 RBC-4.82 HGB-14.2 HGB-13.7 HCT-41.8 HCT-40.3 PLT-186 PLT-171 MCV-84 MCV-84 MCH-28.4 MCH-28.4 MCHC-34.0 MCHC-34.0 Zmiany nastąpiły na przestrzeni jednego miesiąca.. i wydaje mi sie ze są dość znaczne. Zwłaszcza czerwone ciałka, których spodziewałem sie raczej przyrostu jak spadku. Możliwe że spadek spowodowany jest po prostu przez duże przyjmowanie płynów,ale nie wykluczam możliwości zakażenia. Proszę o rzetelną i w miarę profesjonalną analizę. Dziękuję z góry
Gość dobry duzsek :)
adam to nie są duże różnice pomiędzy tymi badaniami. powiem ci ze w ciągu dnia co chwile sie to zmienia. to zależy od pogody. wysiłku fizycznego od rodzaju spożywanych pokarmów płynów i leków. nie wiem nie pamiętam jakie są normy ale moim zdaniem nie jest źle. jak masz wątpliwości idź do lekarza to są minimalne zmiany po przecinku :). gdyby były znazcnie większe to byłoby czym się tak zamartwiać. ale idź do lekarza i niech ci wszystko wyjaśni. główka do góry :)