Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zacinanie się serca i trudności w oddychaniu przy kardiomiopatii przerostowej

Najdzela

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu łapie mnie (nagle) takie dziwne uczucie. Tak jakby serce się zacinął i w tym momencie kiedy się tak zatnie to mam uczucie jakbym nie mogła oddychac i krew przestała dopływać do mózgu. przy czym czuje lęk, osłabienia i uczucie jakbym miała zaraz upaśc. Czasem tym uczuciem towarzyszy kołotanie serca. Trwa to wszystko kilka senkund ale lęk jaki przy tym odczuciu sprawia że przez jakiś czasu po tym dziwnym uczuciu czuje lek i muszę dochodzić do siebie. Prawie trzy lata temu stwierdzili u mnie Kardiomiopatie przerostową ze zwężeniem drogi odpływu czy to może byc spowodowane moją chorobą? Te odczucia zdarzają sie coraz częściej i coraz bardziej mnie przerażają...

Witam. Mam bardzo podobne objawy. Czuje jak dosłownie zacina mi się serce. Czasem jest to spowodowane jakim stresem, ponieważ niestety takie czasy , wszyscy się stresuja. A czasami tj chociażby dzisiaj nie mogę znalesc uzasadnienia dla dodatkowych skurczy mojego serca. Jestem do badaniach chyba wszystkich jakie są do zrobienia od strony kardio... Lekarze nic nie znalezli. Od 2 lat mieszkam w Niemczech. Tutaj też nie mogą doszukać się żadnej wady serca ani innych nieprawidłowości które mogłyby wywoływać zacinanie się mojego serducha. Właśnie mijają 2 lata odkąd mam sesje terapeutyczne. Miałam jakiś rok spokoju w trakcie sesji , ponieważ moje serduszko się uspokoilo. Od 3 miesiecy wróciły ataki. Nie dość ze fizycznie czuje się do niczego , to także psychicznie niezbyt bo pewnie jak sami wiecie takim napada towarzyszy lek . Lek przed śmiercią , przed tym ze takie trzepotanie serca może zabić . Mam męża i 2 letniego syna. I tak jak dzisiaj , nie mam już sił do swojego serducha.......😦