Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Omdlenienie, ciarki, uderzenia gorąca i zawroty głowy

Gość ana2015

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszstkich , szukam pomocy a mianowicie - mam ataki typu: najpierw nie wiadomo skad odczuwam jakby mi cos przytkalo mozg, jakby krew do mozgu nie plynela i potem robi mi sie slabo do omdlenia, mam ciarki glowy , serce szybciej bije, mam uderzenia goraca, przy zawrotach glowy mam tez nudnosci. Dostaje paniki, klade sie natychmiast z nogami wyzej i tak juz caly dzien zmagam sie z tymi dolegliwosciami. Jak leze niby przechodzi po czasie ale jak wstane i przejde sie to znow sie zaczyna to samo. Nie ktore dni czuje sie wysmienicie a jak nieraz bach i meczy. Nie wie czy ma pogoda tez wplyw na te moje ataki. Robili mi EKG, badania krwi, mocz i serce niby mam zdrowe. Jestem wykonczona, boje sie wychodzic z domu zeby nie pasc na ulicy, do pracy tez nie chodze i cale zycie jest zdezorganizowane. Nie wiem co to moze byc, czy ktos sie spotkal z taka przypadloscia jak moja ? Pozdrawiam Ana.

A ile masz lat? Czy masz nadciśnienie? Najpierw bym zbadała hormony tarczycy,moja koleżanka miała zapalenie tarczycy i właśnie podobne objawy: nagle gdy położyła się spać wieczorem dostała jakiegoś dziwnego ataku jakby jakieś gorąco uderzyło ją w mózg, wielki lęk i niemozność złapania oddechu, wielka słabość. Lekarz kazał zrobić wszystkie bad. hormonów tarczycy i wyszło,że zapalenie tarczycy.Nie wiem czy u ciebie to samo,ale chyba warto sprawdzić robiąc te bad. krwi.