Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Górnośląskie Centrum Medyczne w Ochojcu

Gość Msh

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli znajdujesz się w grupie osób, które muszą mieć wykonaną operację bypassów to polecam GCM w Katowicach-Ochojcu. Wielkie uznanie dla umiejętności i doświadczenia lekarzy z tego szpitala. Profesjonalizm wykazują tu wszyscy pracownicy - od pielęgniarek, przez pielęgniarkę oddziałową, po lekarzy konsultujących i kardiochirurgów wykonujących operację. Tutejsi lekarze wykonali u mojego 52-letniego taty operację pomostowania aortalno-wieńcowego. 3 wszczepione bypassy w ogromnym stopniu poprawiły komfort życia, uratowały przed zawałem serca. Dodam, że jesteśmy z Łodzi - po konsultacji z lokalnym specjalistą od bypassów szybko zaczęliśmy szukać alternatywnego szpitala... nikt w Łodzi nie wspomniał nawet o szczepieniu przeciw żółtaczce, które w GCM w Ochojcu było podstawą i priorytetem w przygotowaniu do operacji. Później dodatkowe wymazy z dróg oddechowych, o których w rodzinnej Łodzi również nikt nie mówił. Stały kontakt telefoniczny i zaangażowanie w konkretny przypadek, szczególne podejście do każdego pacjenta. Naprawdę polecam ten szpital - przy tak rozległej operacji wszystko ma znaczenie (czystość szpitala, czujność pielęgniarek na sali pooperacyjnej i OIOMie, dalsza opieka na oddziale kardiochirurgicznym). Całość pobytu zamknęła się w 7 dniach - pacjent powrócił do domu w nienagannej kondycji, bardzo dobrej jak na tak poważną ingerencję chirurgiczną. Szczególne wyrazy uznania i podziękowania dla: * prof. Marka Wilczyńskiego - za rzeczową, otwartą, uczciwą i wspierającą na duchu konsultację * prof. Marka Jasińskiego i dra Tomasza Kargula - za należycie wykonaną operację, trudną ze względu na wyjątkowo małą średnicę naczyń pacjenta Dziękujemy i pozostajemy pod wielkim wrażeniem podejścia medyków z Ochojca. Polecamy chorym, stojącym przed trudnym wyborem miejsca leczenia.

Nie ma takiego profesora o nazwisku Wilczyński przynajmniej w kardiochirurgii. To jest gość co ma habilitację z przydziału, dostał ją od odchodzącego prof Bochenka za zasługi w wieloletnim donoszeniu na kolegów. Nie może być profesorem z prostej przyczyny- nie ma żadnego dorobku naukowego , żaden desperat nie chce być jego doktorantem co jest warunkiem sine qua non. Przydupas Bochenka, 2 lewe ręce, z czystym sumieniem należy nie polecać jako kardiochirurga. Z plotek zasłyszanych ponoć na wylocie bo koło dupy kierownikowi próbuje robić, stare sb-eckie metody ( na liście Wildsteina)

Gość po bay passach

Jestem po operacji 20 lat. Życie darował mi prof. Woś. Ale w tamtych czasach prof. prof. Wosia i Bochenka to był inny szpital. Teraz zastanawiam się czy z poradni kardiologii korzystać czy uciekać do Zabrza lub innej przychodni kardiologii. Poziom, podejście do pacjenta zmieniło się w Ochojcu na gorsze, ba, dużo gorsze. A szkoda. Tak myślę że dyrekcja ma problemy z empatią do pacjentów.

Witaj ASTRAROTH W trakcie mojej operacji w ubiegłym roku, moja żona mieszkała w hotelu Tombor, ul. Zbożowa 35 Warunki były proste, ale było czysto, wygodnie i nie tak drogo. Do Centrum Kardiologicznego w Ochojcu jest 3,5 km, możliwy dojazd autobusem. Hotel pielęgniarek jest na miejscu przy samym szpitalu, więc pod tym względem łatwiej. Pozdrawiam, z pewnością wszystko świetnie się uda.