Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból wewnątrz biodra

Gość Sport119

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku dni zaczal mi dokuczac bol w okolicy biodra, nie boli mnie jednak same biodro tylko cos wewnatrz, nie potrafie spac bole wystepuja przy siedzeniu schylaniu lezeniu, lecz jednak nie boli mnie nic gdy chodze. Jestem pilkarzem i bol zaczal dokuczac na treningu. Mam 15 lat. Co mi jest ?;((

Witam Sport, Proponuję udać się na wizytę do lekarza: do pediatry lub do lekarza sportowego. trzeba ustalić, czy nie jest to spowodowane urazem treningu. Być może warto będzie zrobić rentgen kręgosłupa lędźwiowego i stawów biodrowych - jeżeli dolegliwości nie będą ustępowały. Jednak zacząć trzeba od dobrego badania lekarskiego.

Dziekuje za rade, o 11 w pon mam wizyte prywatna u ortopedy, Chcialem jednak zapytac czy po objawach ktore podalem mozna *na oko* okreslic co mi dolega? Od poludnia jestem na tabletkach przeciwbolowych ktore ulatwiaja siadanie czy lezenie, mam nadzieje ze szybko wyzdrowieje bo 29 mam wyjazd na oboz pilkarski, trwa walka z czasem.

A ja myślę ,że nie musisz czekać aż do poniedziałku.Wystarczy zadzwonić na pogotowie i spytać w którym szpitalu mają dyżur na ortopedii i tam jechać.Przecież to nagły wypadek.Im wcześniej ci będzie udzielona pomoc, tym szybciej dojdziesz do siebie. Masz przecież mało czasu.Może będzie potrzebna np. fizykoterapia? W szpitalu może ci zrobią USG stawu biodrowego i będzie widać co się stało.

Witam, bol znacznie zmalal, dzis juz bez przeciwbolowych tabletek przespalem cala noc,przy siedzeniu tez nic nie czuje, bol pojawia sie jedynie przy schylaniu, uginaniu nog czy biegu, mysle ze w pon dowiem sie co mi jest i do niedzieli uda mi sie wykurowac w 100%.