Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zespół Wolffa-Parkinsona-Whitea

Gość spinacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wiem że jest juz temat o ablacji ale ja chcialem polaczyc wszystkich zyjacych i chcacych pozbyc sie cholerstwa zwanego WPW. Mam to od 7 lat zdiagnozowane ale pewnie bylo od urodzenia i swoje zle samopoczucie zganiam wlasnie na wpw. Szybko się męcze, ciągle bym spal, jestem nerwowy, czuje bicia serca mocne, czesto nie moge zlapac oddechu. W sumie nie wiem ile z tego to nerwica a ile WPW wiem na pewno że po ostatnich holterach moje serce nie pracuje prawidlowo w 1/3 calego dnia. Pytanie tylko czy WPW spowodowalo nerwice czy nerwica WPW. Dodam tez ze mam wypadanie platka zastawki co tez pewnie nie pomaga. Ktoś się leczy na WPW? Jak wygladaja wasze holtery, jak z tym zyjecie. Ja np. chcialbym pojsc na silownie ale wiem ze nie moge i nie mam na to sily. Już niedlugo ablacja, swoja droga dziwne sa opinie kardiologow na temat wpw, jeden mowi ze to wlasciwie nic a drugi ze koniecznie ablowac, a trzeci bez slowa leki, magnez i papa. Co najmniej dziwne. Zapraszam do rozmowy mam 25 lat :)

Witaj:) Mam 43 lata i od dziecka zespół WPW. Bywa tak,że dokucza mi często ,a czasami np 3 ,4 miesiące spokoju. Lekarze mają różne zdanie,jeden,że ablacja,a drugi ,że poczekać,bo to zawsze interwencja .Zażywam magnez,a o nebilecie ,który powinnam brać co dzień zapominam. Przez to WPW nabawiłam się też nerwicy. Walczę z nią bez leków,próbując zmienić myślenie na bardziej optymistyczne.Jestem pielęgniarką,więc spotykam się z większymi nieszczęściami niż nasze WPW i nerwica.Damy radę :) i zdrówka życzę :) Pozdrawiam - Asia

Gość jasnowidzka

Asiaja05 chyba masz nierówno pod sufitem, aby tak poważną chorobę WPW porównywać z nerwicą. Każdy lekarz wie, że przy nerwicy występuje arytmia, ale nadkomorowa i twoje insynuacje są głupie i dziecinne. Kiedy kardiolog wyczerpał już wszystkie komórki mózgowe szukając przyczyny arytmii serca i jej nie znalazł to przeważnie nazywa to nerwicą. Często ludzie z otoczenia, bez jakiejkolwiek wiedzy medycznej, lubią również zrzucać wszystko na nerwy, bo tak jest łatwiej i przyjemniej a jednocześnie nieodpowiedzialnie.

Asiu ja tez mam zespol WPW i nerwice ktora tez mam od dawien dawna ale uwiez mi ze nerwica nie ma nic wspolnego z wpw tez czuje sie do d.... jak sie zdenerwoje ale ja biore leki od nerwicy i dodatkowo od cisnienia ale nerwica czesciej atakuje niz wpw i zle samopoczucie przynajmniej w moim przypadku zawdzieczaam nerwicy ja jestm podatna na stres w przecciagu tygodnia mialam 3 razy robione EKg i wyszlo wrecz cudowne jak przy wadzie serca lekarz kazal mi wrecz walczyc ze stresem wtedy dolegliwoscci pieczenia w klatce ustana