Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Łomotanie serca, trudności w wzięciu głębszego oddechu i duszności

Gość Edgard

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mój problem jest skomplikowany i nawet nie wiem od czego zacząć. Trwa to już kilka lat, z przerwami. Czasem jest zupełnie dobrze, czasem fatalnie. Ciągle nie mogę nabrać głębokiego oddechu, muszę po kilka razy próbować, nie zawsze się uda. Teraz wypracowałam swój sposób i nauczyłam się wymuszać ziewanie, wtedy łapię ten głęboki oddech. Często mam tak że serce tak jakby mi łopotało w środku, trwa to 2-3 sekundy i mija, czasem zdarza się raz dziennie, czasem kilka razy, a niekiedy w ogóle przez kilka dni. Odczuwam przy tym straszny niepokój, mam zimne ręce, trzęsę się, mam biegunkę albo jest mi słabo. Robiłam 3 lata temu, EKG, USG, Holter i nic nie wyszło. Wszyscy mi mówią że to nerwy ale ja już sama nie wiem co robić. Mam troje małych dzieci, ciągle żyję w stresie, nie wiem gdzie szukać pomocy. Bywają takie dni że czuję się super, mam ma wszystko siłę i ochotę. A następnego znów duszności i bark chęci do życia. Dzisiejszej nocy miałam straszny atak, serce łopotało dłużej 6-7 sekund i momentalnie zlał mnie zimy pot, wszystko we mnie drżało, byłam słaba i bałam się że umrę. Jestem sama w domu z dzieciakami, nie mam pomocy. Bałam się że umrę a za ścianą małe dzieci, że nikt mi nie udzieli pomocy. Po dwóch godzinach trochę się uspokoiłam i zasnęłam. Myślałam że mam zawał. Nie wiem co robić, kto mi może mi pomóc, co ze mną jest. Czuję się jak staruszka, nie mam na nic siły. Pomocy.

Zbadaj poziomy hormonów tarczycy:TSH, tf4,ft3,parathormon, oraz morfologie z rozmazem, OB, poziomy magnezu ,wapnia, sodu i potasu. Oraz Poziom witaminy D.I z wynikami do lekarza. A sama możesz najwyżej brać Magne B6. Codziennie spędzać na słońcu ze 20 minut.